Tags

, , , , , , , ,

We zijn alweer een paar dagen terug van onze korte vakantie in St. Lucia en Richards Bay in Zuid Afrika. Twee plaatsen aan de Indische Oceaan, ten noorden van Durban en ten zuiden van Ponta do Ouro (Mozambique). Het waren mooie dagen. Gewandeld, uit eten, lezen, filmpje kijken, verjaardag stilletjes vieren, een storm-nacht overleefd, een boottocht, een dagje wild spotten in de vrije natuur annex wildpark. Olifanten, buffels, nijlpaarden, zebra’s, gnoe’s, krokodillen, apen, neushoorn, kudu’s, njala en andere herten-soorten. En uiteraard veel vogels waar ik de naam niet van ken. Vandaag blader ik door de foto’s en verwijder flink wat mislukte foto’s. Bewogen, niet scherp, onderwerp te ver weg, teveel van hetzelfde, enzovoort …

En wat doe ik met die foto’s waar we poseren naast standbeelden? Wat een rare bezigheid als je (ik) er wat dieper over nadenkt. Deed ik dat vroeger ook? Ik probeer me dat te herinneren. Ik denk het niet. Toen moesten we lachen met de Amerikaanse en de Japanse toeristen die eindeloos foto’s van zichzelf lieten maken met ‘Het Monument op de Dam’ op de achtergrond, of ‘Manneke Pis’ of ‘Rubens’ op de Groenplaats. Wij deden dat niet. Wij maakten foto’s van die beelden en van kerken en bruggen en mooie gebouwen. Tegenwoordig telt een foto niet als je d’r niet zelf opstaat. De selfie-foto-cultuur.

Wij bezondigen ons daar ook aan. Ook in St. Lucia.

Isabel in St. Lucia (SA)

Isabel in St. Lucia (SA)

Koen in St. Lucia (SA)

Koen in St. Lucia (SA)

En wat doe ik met die foto’s? Print ik ze? Komen ze in een vakantie-album? Zet ik ze op Facebook? Ja, dat deed ik en dan is het grappig dat een goede kennis schrijft: “He, daar was ik ook vorig jaar.” Leuk om te weten.

En natuurlijk maakte ik veel meer foto’s van mijn liefje bij standbeelden. Een rare gewoonte. Of doen jullie dat ook?

Isabel (en vele anderen) in Rio

Isabel (en vele anderen) in Rio

Isabel in Parijs

Isabel in Parijs

Isabel in Brussel

Isabel in Brussel

Isabel in Kaapstad

Isabel in Kaapstad

Isabel in Rome

Isabel in Rome

Meer in de serie ‘Thematisch ploggen’.