Tags

, , , , , , , ,

De vierjaarlijkse wedrun zit er weer op. Vandaag kiezen de Amerikanen hun nieuwe president.

Mount Rushmore

Mount Rushmore

Ik volg dit circus met verbaasde interesse. Af en toe schrijf ik erover op mijn blog. Op kranten-sites klik ik de (gratis) artikelen over de USA-verkiezingen meestal aan. Trump vs Clinton. Het was vaak een beschamende vertoning. Ze reisden de afgelopen dagen en weken het hele land door. Bijna alle staten werden bezocht.

Ik doe dat vandaag ook. Denkbeeldig. Een rondreis door de USA. Ik hou van lijstjes. Ik hou van herinneringen. Ik was vijfmaal in de Verenigde Staten. Altijd als toerist, rondreizend. Op bezoek bij een vriend. Op bezoek bij familie. Reizen jullie mee?

Maart 1992. Een week naar New York. Voor het eerst naar de Big Apple. Ine en ik. We zijn 12,5 jaar samen. We houden van steden-trips. Een mooie week in het voorjaar. We verblijven op Manhattan. We bezoeken de hoogtepunten zoals het MoMa, Central Park, Ellis Island en het Vrijheidsbeeld op Liberty Island. Het Guggenheim Museum, Whitney Museum, Time Square. We nemen de metro. We varen rondom Manhattan. We worden dronken in de oesterbar op Central Station. We zien Miss Saigon, Kiss of the Spiderwoman en een hilarische Midsummernightsdream in The Village. Een middagje shoppen en dwalen over Fifht Avenue en Broadway. Wall Street, Battery Park en de Hudson River. Een weekje was veel te kort. Bush Sr. is de president van de USA.

Zomer 1995. New York, de Westkust en Florida. Samen met Ine, Jules en Hilde. Ik boek een combi-reis. Een paar dagen New York. Het hotel op Manhattan is geregeld. Daarna een vlucht naar de westkust. Twee weken een camper. Vertrek en aankomst in Los Angeles. Daarna een week in Florida met een auto en vouchers van Days Inn. De foto’s die we maakten boven op het WTC in New York kwamen na de aanslagen veelvuldig op tafel. De rondreis in het westen vulden we zelf in. Los Angeles – Universal Studio – California – Arizona – Nevada (Las Vegas) – omheen Death Valley – Grand Canyon – Utah – Bryce Canyon – Zion National Park – California – Sequoia National Park – Kings Canyon – Yosemite National Park – een paar dagen op bezoek bij familie in Walnut Creek – San Francisco – en via de kust terug naar Los Angeles. Een vlucht naar Orlando Florida. Stranddagen in Daytona Beach – Sint Augustine – Sea World – Disney World en als extraatje Erin, een tropische storm. Bill Clinton is president van de VS.

Halloween 1999. New Jersey, Philadelphia en New York. Op bezoek bij Rob G. Een weekje eind oktober, begin november. Ik logeer bij Rob in New Brunswick (New Jersey). We gaan samen naar een grote Mark Rothko tentoonstelling in het Whitney Museum in New York. We kijken naar de Halloween parade op Manhattan en concluderen dat het corso veel mooier is. Ik ga een dagje in mijn eentje met de trein naar Philadelphia. Museum bezoek en ’s avonds naar Chicago (the musical). Ik ga nog een dagje terug naar New York en ben voornamelijk in boekhandels te vinden. Bill Clinton is president van de VS.

Zomer 2002. Rondreis in het Diepe Zuiden. Na een jaar waarin we veel te vaak naar de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam moesten rijden, was het eindelijk tijd voor een vakantie. Ik boekte enkel een retourvlucht naar Atlanta (Georgia). We huren een auto en doorkruisen in drie weken elf staten. Georgia – North Carolina – South Carolina – Florida – Alabama – Mississippi – Louisiana – Texas – Oklahoma – Arkansas – Tennessee. Een prachtige reis. Teveel hoogtepunten om hier op te sommen. George W. Bush jr is de president van de USA.

Zomer 2003. North and Mid West. Samen met Tineke en Peter huren we een camper in Denver Colorado. Een mooie rondreis met het bezoek aan familie in Hope, North Dakota en Sydney, Montana. We rijden door Colorado – Wyoming – Nebraska – South Dakota – North Dakota – Montana – Idaho – Utah – terug naar Denver. We waren dicht bij de Canadese grens. Yellowstone Park en de Rocky Mountains waren hoogtepunten. George W. Bush jr is de president van de VS.

De foto hierboven en hier beneden maakte ik bij Mount Rushmore (South Dakota).

16 augustus 2003 Koen en Ine bij Mount Rushmore

16 augustus 2003 Koen en Ine bij Mount Rushmore

Ik heb deze foto’s (natuurlijk) uitgezocht omwille van het monument achter ons. Wereldberoemd. Vier Amerikaanse presidenten uitgehouwen in het graniet van de Black Hills. Herken je deze iconische presidenten? Ik maak er geen prijsvraag van. George Washington – Thomas Jefferson – Theodore Roosevelt – Abraham Lincoln.

En morgen weten we wie de de nieuwe president wordt van de Verenigde Staten.