Tags

, , , , , , ,

Vorige week kregen we allemaal een uitnodiging van de Nederlandse Ambassade en de Nederlandse School ‘De Walvishaai’ in Maputo. De Sint komt naar Maputo. En een paar dagen later krijgen we via de Nederlandse WhatsApp-groep een voicemail-bericht van Sinterklaas. Hij komt met een heteluchtballon of een helikopter naar Mozambique. De Helikopter-Piet is nog in opleiding maar dit wordt een mooie trainings-vlucht. De Sint hoopt iedereen te begroeten en hij hoopt dat er geen lege pakjes meekomen.

En dan is het zover. We horen de helikopter maar dan landt de Helikopter-Piet op een verkeerde plek. We zijn verbaasd en en paar tellen later regent het pepernoten. En wie zien we op het dak?

De Sint op het dak van de Nederlandse Ambassade (Maputo)

De Sint en de Regenboog-Pieten op het dak van de Nederlandse Ambassade (Maputo)

Even later verwelkomt Ambassadeur Grotenhuis de Sint en zijn Regenboog-Pieten. De kinderen helpen om al het gras en takjes uit de baard en het haar van de goedheilig man te plukken. De Helikopter-Piet krijgt een standje. En dan is het tijd voor een persoonlijk gesprekje met de Sint. De kleinsten krijgen alvast een cadeautje.

De Helikopter-Piet, de Sint en Ambassadeur Pascalle Grotenhuis en de kinderen van de Walvishaai

De Helikopter-Piet, de Sint en Ambassadeur Pascalle Grotenhuis en de Nederlandse en Vlaamse kinderen van De Walvishaai.

Ook Juf Emilie verwelkomt de Sint

Ook Juf Emilie van De Walvishaai verwelkomt de Sint

Een aandachtig publiek - jong en oud - tijdens het jaarlijkse kinderfeest.

Een aandachtig publiek – jong en oud – tijdens het jaarlijkse kinderfeest.

De Regenboog-Pieten op het dak en uit hun dak.

De Regenboog-Pieten op het dak en uit hun dak.

Nog een praatje met de oudere kinderen. En dan is bijna tijd om afscheid te nemen.

Nog een praatje met de oudere kinderen. Hoe bestuur je een luchtballon? En dan is het bijna tijd om afscheid te nemen.

img-20161203-wa0007

Piet in overleg met Sander en Olivier

Een mooie ochtend met veel blije gezichten. De Sint probeert zes punten te scoren met een pepernoot bij de sjoelbak. Er wordt getekend, geknutseld en gekleurd. De pakjes komen naar beneden via een grote capulana-glijbaan. De Sint heeft nog een druk weekend voor de boeg. “Até a próxima vez Sinterklaas. Muito obrigado.” Er wordt gezongen en gezwaaid. De Sint en Helikopter-Piet vertrekken naar het vliegveld.

En waarom ik verslag doe van deze jaarlijkse gebeurtenis … tja … laat maar. Er mag altijd iets te raden blijven, ook voor grote mensen.

Foto’s: Helene Gugten