Tags

, , , , , , ,

Ik heb hulp nodig. Advies om een probleem op te lossen. Mocht je denken dat er een fout staat in de titel dan kan ik je garanderen dat dat niet zo is. Ja, ik heb ook met grote regelmaat een slaap-probleem maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om ‘slepen’. Ik leg het uit.

Tot een dag of tien geleden sleepte ik foto’s van een internet-pagina [Ik gebruik Safari als browser op mijn MacBook Pro] naar mijn bureaublad. Een bijna dagelijkse handeling. Slepen met mijn track-pad in plaats van kopiëren en plakken. Nooit enig probleem. Tot nu. Ik zet mijn cursor-pijltje op de foto en sleep de foto naar mijn desktop maar zo gauw ik dat probeer herlaat de internet-pagina zich automatisch en verschijnt links boven de mededeling: “Deze webpagina is opnieuw geladen vanwege een probleem.”

Zie je de mededeling links boven?

Ik leg het nog een keertje uit. Als voorbeeld. Ik probeer de foto ‘met schriftje, potlood en laptop’ te slepen vanuit mijn weblog naar mijn bureaublad. Niet dus. De pagina wordt opnieuw geladen. Dit is ergerlijk en bijzonder onhandig. Ik kan een rapport opvragen maar dat is voor een digi-beet onmogelijk te begrijpen. Ik heb al van alles opgezocht op internet maar ik vind geen goede informatie. Laat staan een oplossing.

Wie kan me helpen?

Wat kan er gebeurd zijn? Het heeft niets te maken met de server die ik gebruik want ik heb het probleem in Nederland (met Ziggo) en in Mozambique (met Movitel). Ik gebruik OS X El Capitan en houd de software-updates keurig bij. Misschien is dat laatste wel het probleem. Mogelijk laat de nieuwste versie – van enkele weken geleden – dit ‘slepen’ vanuit internet niet meer toe. Ik weet het niet.

Wie kan me helpen?

Ook het markeren, kopiëren en plakken lukt me niet. Voor de duidelijkheid – slepen van mijn bureaublad naar een map is geen probleem. Ook niet vanuit iPhoto naar het bureaublad gaat als vanouds. Enkel het slepen vanuit een internet-pagina gaat niet meer.

Wie kan me helpen?

Advertenties