Tags

, , , , , , ,

En alweer een rel waarin de term ‘seksistisch’ valt. Waar gaat het dit keer over? Over een video – reclame boodschap van de jongerentak van het Concertgebouw. Een commercial voor het werk van Johan Sebastian Bach. Wie wat van klassieke muziek afweet, ziet dat de foto / het filmpje een letterlijke verbeelding is van ‘Air on the G-string’, een klassieke compositie van Bach.

‘Air on the G-string’

Ik vind dat geestig. Goed gevonden. Maar nu lees ik her en der dat dit ‘walgelijk’ en ‘seksistisch’ is. En dat ‘het vrouwelijk lichaam als seksueel object wordt gebruikt’. Mijn hemel, wat een trieste pilarenbijters. Zeik-reaguurders. Een dikke, vette knipoog van de makers van deze clip wordt veroordeeld door mierenneukers. Dat laatste woord zal ook wel fout zijn … De clip is trouwens verwijderd door Entrée, de jongerentak van het Concertgebouw.

Ik hou van humor. Verfijnde humor. En ik hou van mooie vrouwen. En ik ben niet vies van een borst of een bil. Als het maar smaakvol is en iets toevoegt. Bijvoorbeeld de knipoog van bovenstaande reclame. Ik gebruik zelf ook wel eens een foto die dezelfde beeldtaal gebruikt. Zoals de foto in mijn vorig blog ‘Tussen de tieten’. Of de foto’s bij mijn ter ziele gegane link: KORT.

Ik herinner me een gewraakte poster van een wielerwedstrijd in 2015. Ook beticht van seksisme en verwijderd naar aanleiding van klachten.

Gewraakte poster

Ik vind die poster grappig. Het is een knipoog naar wat Peter Sagan (de winnaar in 2014) een jaar eerder deed op het podium. Hij gaf de ronde-miss een klap op haar billen. Dat vind ik trouwens wel over de grens. Hij werd daar terecht op aangesproken. De poster een jaar later is ironie. Kom op zeg.

Anne-Marie wenste vandaag haar volgers op FB een fijne vrijdag toe. Mag dat dan ook niet?

Happy Friday

Ik sluit me graag bij haar aan… Happy Friday.