Tags

, , , , , , ,

Ben je nieuwsgierig naar de vragen? Of toch meer naar de antwoorden? Gauw verder lezen.

183. Op welke manier kom je het liefst tot rust?

In dit antwoord moet je natuurlijk de woorden ‘Lezen’, ‘Isabel’, ‘Boek’, ‘Reizen’ tegen komen en dat in willekeurige volgorde en meestal alle vier tegelijkertijd. Duidelijk toch?

184. Voel je je weleens buitengesloten?

Ja, dat gebeurt wel eens. Afgewezen worden voelt behoorlijk kl*te. Gelukkig niet vaak maar de keren dat het gebeurde zijn wel pijnlijke herinneringen.

185. Waar pieker je vaak over?

De afgelopen tijd natuurlijk over mijn verhuizing. Over de ‘ontspulling’. Een woord dat Caroline gebruikte als reactie op een Facebook-foto. Wat neem ik mee, wat geef ik weg, wat gooi ik weg? Afwegingen die ik lang heb uitgesteld en de nodige ‘pieker-momenten’ hebben opgeleverd. En daaraan gekoppeld natuurlijk de (nabije) toekomst en daar zit ook een financieel-pieker-item aan vastgeplakt.

186. Hoe zie je de toekomst?

Deze vraag komt natuurlijk voort uit de vorige vraag / antwoord. Het liefst zou ik antwoorden … CARPE DIEM (Pluk de dag) … Dat doe ik, de ene dag al wat meer dan de andere. En hoe ik de wat verdere toekomst zie … daar lees je hier geregeld iets over.

187. Waar viel je op bij je partner?

Raar dat deze vraag in de verleden tijd is gesteld. Moet ik daarvoor terug naar het eerste moment dat ik haar zag? Dan is het antwoord een rode jurk en een stralende, uitdagende lach.

188. Op welk familielid lijk je het meest?

Ik denk dat ik net ietsjes meer op mijn moeder lijk dan op mijn vader. Maar ik ben duidelijk een product van hen beiden.

189. Hoe breng je het liefst de avond door?

Dat is heel verschillend. Een avond met Isabel – na een lange werkdag – staat in het teken van even bijpraten, eten en als we niet te moe zijn een aflevering van een mooie serie kijken. In Nederland – in mijn eentje – probeer ik toch minstens één of twee keer per week naar een theatervoorstelling te gaan. En een avondje met (bord)spelletjes staat ook hoog genoteerd.

190. Hoe onafhankelijk sta je in het leven?

Ik voel me onafhankelijk en in goed evenwicht met mijn geliefden.

191. Neem je vaak het initiatief?

Ja. Ik neem vaak het initiatief in heel veel zaken al staat dat soms in contrast met mijn uitstel-gedrag. In de meeste gevallen ben ik de initiatief-nemer.

192. Aan welk huisdier heb je goede herinneringen?

Ik ben geen huisdieren-man. Ik schreef daar al vaker over. Toch vermeld ik graag ‘Jason’ een gele labrador van onze inwonende huisgenote.

Waarschijnlijk de enige keer dat ik ging twijfelen of we misschien toch …

193. Staat er genoeg op je spaarrekening?

Lees het antwoord op vraag 185 nog een keertje. Nee dus. Wie antwoordt op deze vraag wel met JA?

194. Blijf je altijd wonen waar je nu woont?

Hahaha. En dat wordt gevraagd – nauwelijks vijf dagen nadat ik verhuisd ben.

195. Ben je gevoelig voor kritiek?

Ja. Ik wou dat ik ‘nee’ kon antwoorden. Dat klinkt stoerder en zelfverzekerder. Ik ben gevoelig voor kritiek maar kan daar meestal wel goed mee omgaan. Als regisseur (theatermaker) hoort kritiek bij je vak. Natuurlijk heeft iedereen een mening over iets dat gemaakt is. Ik sta open voor kritiek en glim tot het puntje van mijn neus als ik complimenten krijg. En over negatieve kritiek denk ik na en weet dat meestal wel een plekje te geven.

196. Ben je bang voor iemand die je kent?

Bijzondere vraag. Ik denk na … maar ik geloof niet dat ik bang voor iemand ben. Ik probeer weg te blijven van fysiek geweld … dus is er weinig reden om bang te zijn.

197. Neem je vaak tijd voor jezelf?

Ja. En dat is geen kunst als ik in mijn eentje aan het werk ben in Nederland. En als ik in Mozambique bij Isabel ben heb ik op allerlei momenten tijd genoeg voor mezelf. Daarover zul je mij niet horen klagen.

198. Waar had je het laatst de slappe lach om?

Oei … dat moet een behoorlijke tijd geleden zijn want er komt niet meteen een antwoord naar boven. Ik ben niet zo’n uitbundige lacher. Met de Vlaamse vrienden lach ik waarschijnlijk het meest. Spitsvondigheden. Een kwinkslag.

In de serie: DUIZEND VRAGEN AAN MEZELF

Advertenties