Tags

, , , , , , , , ,

Laat ik beginnen met de foto.

Uit eigen tuin

Ik schreef al vaker over onze fruitbomen. En de oogst daarvan. Al bijna drie maanden eten we avocado’s uit eigen tuin. Nog een paar weken en dan is de avocado-oogst-tijd weer voorbij. We geven er tientallen – misschien wel honderd – weg aan vrienden en familie. Zoveel kunnen wij met z’n tweeën nooit verwerken – laat staan opeten. Zelfs niet met het huis vol gasten. We hebben twee types. En vooral de boom achter in onze tuin produceert joekels van avocado’s. Om mijn verhaal wat kracht bij te zetten maakte ik bovenstaande foto. Twee avocado’s in het gezelschap van een ei. Niet eens een klein ei.

Zo’n avocado is een heel maal kan ik je verzekeren. Met z’n tweeën eten we hooguit een halve – als bijgerecht of onderdeel van een salade of voorafje. Daarnaast pureren we avocado’s en bewaren we ze – na toevoeging van suiker – in een grote tupperware-doos in de koelkast. Dat eten we dan later koud als toetje met wat citroensap of limoen – ook uit eigen tuin. Of we drinken avocado-sap. Soms in combinatie met passievruchten of mango. En natuurlijk staat ook guacamole geregeld op tafel. Lekker soppen met stukjes brood uit de oven. Glaasje d’rbij. Mij hoor je niet klagen. Jullie nog lekkere avocado-recepten?