Tags

, , , , , , ,

Dia da mulher

Ik had het al eerder aangekondigd op internationale vrouwendag. Op 7 april viert Mozambique zijn / haar eigen vrouwendag. Het is een officiële vrije dag. Jammer voor Isabel dat deze dag op zaterdag valt. Dus geen extra vrij. Dat gebeurde ook al op de dag van de helden – 3 februari.

7 april

Al weken wordt er uitgekeken naar deze feestdag. En dit feest wordt altijd in groepsverband gevierd. Vrouwen onder mekaar. Dit jaar viert Isabel 7 april met haar vrouwelijke collega’s. Vier weken geleden werd de ‘juiste’ capulana – Mozambikaanse stof – gekozen en iedereen gaat dan aan de slag met een eigen ontwerp. En dan is het tijd om de outfits te dragen. En natuurlijk is dat ook een soort competitie – zegt deze man – maar dat zullen de dames niet bevestigen.

Dia Mulher Moz 00

Dia Mulher Moz 01

Dia Mulher Moz 03

Dia Mulher Moz 04

Dia Mulher Moz 05

Onderschriften lijken mij totaal overbodig. Het verhaal kun je d’r vast zelf bij bedenken.

Dia da mulher MozHet feest wordt ook bescheidener gevierd. Met familieleden. Met vriendinnen. Met buren. Meestal wel met een Mozambikaans tintje. Laat ik dit stukje eindigen met nog een paar foto’s van Mozambikaanse dames die belangrijk voor me zijn.

Dona Isabel

Dona Isabel – minha sogra / mijn schoonmoeder

Aldovanda

Aldovanda – mijn schoonzusje

En net voor middernacht draagt ook mijn schoonvader – via de familie-whatsapp – bij aan het feest. Met bijgevoegde foto …

Moz 7 april

Tijd om te gaan slapen, lijkt me.