Tags

, , , , , , , , ,

Een serie … reisfotochallenge … begin 2016 geïnitieerd door collega Pannenkoek. Ik blijf het een mooie serie vinden. Vandaar nummer 13 in de reeks.

We zijn nauwelijks terug van onze Thailand-reis en ik begin alweer na te denken over een volgende bestemming. Een beetje in tegenspraak met dit stukje want daarin kijk ik terug en niet vooruit. Zal ik beginnen met een paar foto’s. Herken je waar ik was? Waar wij waren? Het was nog een vakantie met Ine (zomer 2004).

Heb je al enig idee waar ik deze foto maakte?

Ik voeg nog een foto toe. Wordt het dan gemakkelijker? Blijkbaar spreken ze daar Frans …

Hou het netjes bij deze ‘Miserie kapel’ …

Nog een foto uit de oude doos. Niet echt een doos maar een mapje op een externe schijf.

Alweer de zee … een hint

Ooit gehoord van ‘Départements outre mers’? Daar moet je het zoeken. Een overzees departement van Frankrijk. Réunion. Ten oosten van Madagascar. We verbleven er negen dagen. Een mooie reis maar hoe we er terecht kwamen is een mooi verhaal. Ik vertel …

Zomer 2004. Het regent best vaak in juni en juli. We hebben nog niets geboekt. Niet zo ongebruikelijk want meestal zijn we last-minute-besluiters. Wordt het Griekenland, Spanje, Italië of blijven wat dichterbij huis? Soms besluiten we het pas als we thuis wegrijden … de tent en de kampeerspullen achterin de auto en karren maar …

Ik ben een dagje vrij en surf wat rond op het wereldwijde net. Ik vind een veiling-site waar vakantie- en vliegtickets worden aangeboden. Gedurende een uur kun je bieden op een item. Ik maak een account aan. Er wordt een vliegticket Parijs (Orly) naar Saint-Denis (Réunion) aangeboden. De hoogste bieder koopt het ticket. Er wordt gegarandeerd dat er altijd twee tickets zijn – voor het winnende bedrag. De veiling begint en het bedrag loopt al gauw op van 50 euro naar 60, 75, 100, 125 … ik doe twee keer mee. Ik neem me voor om bij 195 euro te passen. Dat gebeurt dan ook enkele minuten voor het uur is verstreken. Het eindbod was 355 euro. Mooi voor de winnaar. Best een prima prijs voor een vliegticket naar zuidelijk Afrika.

Goed. Ik ga over tot de orde van de dag. Nauwelijks een kwartier later krijg ik een mail. Over de veiling en mijn bod van 195 euro. Er blijken nog voldoende tickets te zijn. Ik krijg 24 uur bedenktijd om tickets te kopen voor 195 euro. Wow. Ik bel Ine en zeg haar dat we naar Frankrijk op vakantie gaan. “Mooi” is haar reactie. Eerder koeltjes dan super enthousiast. “Ook al een idee waar in Frankrijk”. “Ja, naar een Frans eiland”. Corsica is dan natuurlijk de eerste gedachte. We waren er al twee keer eerder. Een mooi vakantie-bestemming.

En dan vertel ik haar over de veiling en over ‘Ile de la Réunion’. Drie dagen later tuffen we naar Orly. We parkeren de auto bij het vliegveld. De kampeerspullen blijven in de auto. We nemen elk een rugzak mee. We huren een auto op Réunion en maken een mooie rondreis. Strand. Vulkanen. Palmbomen. Bergen. Creools eten. Betalen met euro’s en Le Monde en L’equipe kopen. Een straat met een kathedraal, een hindoetempel, een moskee, een synagoge en een Boeddhistisch heiligdom. Heel bijzonder.

Room with a view (Cilahot)

Eenmaal terug in Parijs plakten we d’r nog tien dagen Cevennen, Lozère en Gard aan vast. Kamperen en een groot verjaardagsfeest op Donzelenche.

In de serie: REISFOTOCHALLENGE

ps. Ook ik heb een AVG verklaring toegevoegd. Klik HIER. Ik wil er geen stukje aan spenderen.