Tags

, , , , , , , ,

Het feestseizoen is bijna voorbij. Ik ga al die feesten hier niet uitvoerig beschrijven maar het is me wat. En ik moest kiezen. Waar kan ik wel bij zijn? Welk feest moet ik aan me laten voorbij gaan? Het is fysiek onmogelijk om op dezelfde dag in Matola (Mozambique), Boechout (Vlaanderen) en Mirns (Friesland) te zijn.

Alweer jarig

Het begon met de verjaardag van kleindochter Carmen. Ze werd zes. Leuk om haar in deze weken wat vaker te zien want ik logeer met grote regelmaat in Heemstede. Haar feestje was een kinderpartijtje in een naburige speeltuin. Daar waren de volwassenen niet bij uitgenodigd. En toen kwam 29 juni d’r alweer aan. Elk jaar een bijzondere dag. Kleinzoon Icarus werd vier en gaat binnenkort naar de basisschool. Hij heeft zijn stoel al mogen uitkiezen. En hij mocht al verschillende keren komen proefdraaien. Naar zijn grote tevredenheid. 29 juni is ook bijzonder omdat ook mijn schoonzusje jarig is en het de dag is dat Ine overleed. Ook een soort verjaardag maar dan toch anders. Dat waren dus twee feestjes op één dag.

Nichtje Nore werd 18. En ook dat werd gevierd. Een kebab-party. Vriend Werner vierde zijn verjaardag in twee etappes. In maart in Afrika. Een mooie dag met de vrienden in het Krügerpark (Zuid Afrika) en vorige week bij hem thuis. Zestig genodigden. Mooi weer. Lekkere paella. Veel gezang en korte gesprekjes met veel oude bekenden.

Een week uitbuiken en daar gaan we weer. Afgelopen zaterdag de bruiloft van mijn Kosovaarse zus. Een geweldig feest. Mooi weer. Veel emoties en alles tot in de puntjes georganiseerd. Ook daar weer de mix van oude vrienden weer zien en nieuwe mensen ontmoeten. Familie begroeten. Trots vertellen over mijn kinderen en kleinkinderen en het uitermate betreuren dat Isabel er dit keer niet bij kon zijn. Ze had het vast niet geloofd dat ik werkelijk mee deed met het (Schotse) volksdansen.

(Vlnr) Ender, Icarus, Bona en André

Mijn kleinzonen waren de trotse dragers van de trouwringen. Catelijne heeft alle harten veroverd met een prachtig gezongen versie van “I will always love you” (Whitney Houston). En voor ik het in de gaten had was het half twee. De verjaardag van Ingrid was al anderhalf uur daarvoor begonnen.

Ik miste het feest van Derk en Trienette in Mirns. Zijn gaven een groot feest. 30 jaar getrouwd. Ik was er toen bij. Ook twintig jaar geleden in Mirns was ik erbij. En van verschillende kanten kreeg ik foto’s toegestuurd van die dag in 1998. Met uiteraard Ine enthousiast zingend met Colette, Tineke, Rita, Rolina en Gea.

En ik heb meer gemist. De verjaardag van de verloofde van mijn schoonzusje. Zijn eerste verjaardag in Mozambique. Ik zie op Whatsapp-status foto’s van een geweldige taart.

En de verjaardag die ik ook mis is die van Isabel. Mijn eigen lief. Zij is vandaag jarig en ik ben d’r niet bij. Snik. Heel jammer maar we wisten dat al een hele tijd. Daarom moet ik het vandaag doen met wat foto’s en telefoongesprekjes. Een WhatsApp-video-call. En met een foto van vorig jaar.

Verjaardagsvuurwerk voor Isabel. Een jaar geleden.

“Ik mis je lieverd. Nog een paar dagen en dan zijn we weer samen. Ik hou van je.”

Morgen nog de verjaardag van een ander nichtje. Ik zag haar afgelopen feestjes verschillende keren.

En ik hoop dat er nog meer gevierd kan worden. Dan heb ik het niet over verjaardagen maar over iets dat te maken heeft met voetbal …