Tags

, , ,

Ik lees graag, dat weten volgers van mijn blog. Af en toe schrijf ik iets over de boeken die ik lees. In de rechterkolom (of elders in het menu) meld ik met regelmaat wat ik aan het lezen ben. Toen ik nog niet zo vaak in Afrika vertoefde kreeg ik veel vaker tips over boeken die me mogelijk interesseerde. En bezocht ik een paar keer per maand mijn geliefde boekhandel Quist (in Bergen op Zoom). Nu kijk ik op internet. Bij collega-bloggers of op gespecialiseerde websites. En sinds kort heb ik een account bij Hebban.nl Een site ‘Voor lezers. Door lezers’.

Zij publiceren in september 2018 een lijst met de mooiste 1000 boeken. Ik ben benieuwd. Deze Hebban 1000 richt zich alleen op Nederlandstalige boeken (oorspronkelijk en vertaald), van jeugdboeken tot thrillers. Van non-fictie boeken tot feelgood. Van fantasy tot zware literatuur. Deze lijst wordt gebaseerd op de ingezonden en gepubliceerde top 25 boeken van individuele deelnemers. Ik heb mijn lijst vorige week toegevoegd.

Bron – Hebban.nl

Ik heb ervoor gekozen GEEN thrillers op te nemen in mijn lijst en ook geen jeugdboeken. Zo’n lijst is natuurlijk een moment-opname. Benieuwd naar mijn lijst (juli 2018)?

  1. Mijn naam is Asjer Lev – Chaim Potok
  2. Verwante stemmen – Vikram Seth
  3. 100 jaar eenzaamheid – Gabriel Garcia Marquez
  4. Sprakeloos – Tom Lanoye
  5. Liefde in tijden van cholera – Gabriel Garcia Marquez
  6. De tuin van de avondnevel – Tan Twang Eng
  7. Op zoek naar Julia – Jonathan Hull
  8. Duin – Frank Herbert
  9. Een duif en een jongen – Meir Shalev
  10. Shantaram – Gregory David Roberts

En wil je mijn nummer 11 tot 25 ook nog weten klik dan HIER naar mijn lijst. Deze lijst kan ik steeds aanpassen want natuurlijk ben ik ook boeken die ik prachtig vond vergeten. Dus wie weet …

Wie doet hier ook aan mee? Hebben jullie ook een account en een lijst bij hebban.nl? Of hebben jullie tips over mooie boeken. Ik hou me aanbevolen. Of wat is jullie top 3 van mooiste boeken (ooit)? En ik hou hier op mijn weblog min of meer bij wat ik de afgelopen jaren heb gelezen. Neem gerust een kijkje. Onlangs gelezen