Tags

, , , , ,

En ook dit is alweer een hele tijd geleden. Nieuwe vragen (uit een bijlage van Flow, een tijdschrift), nieuwe antwoorden.

276. Welk goed doel steun je?

Al bijna 30 jaar doneer ik jaarlijks geld aan het Aidsfonds. Ik zal nooit een collectant aan de deur met lege handen wegsturen. Meestal schud ik mijn portemonnee leeg, met andere woorden al mijn muntgeld. Bij grote nationale (televisie) acties schrijf ik meestal wat over. Dat laatste doe ik niet altijd. En de meeste goede doelen zijn in de Afrikaanse privé-sfeer. En ja … ik speel mee met de postcode-loterij. Daarvan gaat toch ook geld naar goede doelen? Maar dat laatste doe ik natuurlijk ook mijn eigen ‘goede doel’ (lees: portemonnee)

277. Hoe ziet je droomhuis eruit?

Wij komen dicht in de buurt met het huis waar we wonen (in Mozambique). Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat. En of er nog meer te dromen valt? Ja natuurlijk. Wat dacht je van uitzicht op zee en directe toegang tot het strand …

278. Doe je makkelijk beloften?

Ja, ik denk het wel. En ik denk dat ik me ook probeer te houden aan zo’n belofte. ‘Uitstellen’ is (en blijft) mijn zwakke punt.

279. Hoever ga jij voor geld?

Heel gewoon. Niks uitzonderlijk.

280. Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?

Ik begrijp deze vraag niet zo goed. Ik kan eigenwijs zijn … ja. Of dat ten koste van mezelf gaat … heel af en toe wel denk ik. Als ik voet bij stuk houd maar dat stuit enkel op verzet … ja dan schiet ik er weinig mee op.

281. Verzin je vaak doemscenario’s?

Nee. En zeker niet vaak. Natuurlijk spoken er op sombere momenten (of tijdens slapeloze nachten) wel eens doemscenario’s door mijn hoofd. Maar de meeste ochtenden sta ik vrolijk op.

282. Wat stel je te vaak uit?

Heb je even? Ik schreef het hierboven al. Ik ben net iets te vaak een ‘uitsteller’. En dat is niet altijd negatief hoor. Ik maak mijn huiswerk (in de breedste zin van het woord) de avond voordat ik iets moet afleveren. Of ik sta extra vroeg op om het ’s morgens nog af te maken. Ik zou dat ook veel eerder kunnen doen maar ja … dat doe ik dus niet (vaak genoeg).

283. Zijn dieren net zo belangrijk als mensen?

Nee. Natuurlijk niet. Domme vergelijkende vraag … dieren / mensen. En dit antwoord betekent uiteraard niet dat ik niet om dieren geef. Dierenleed is zeer laakbaar.

284. Hoe zeker ben je van jezelf?

Tamelijk zeker. En zo kom ik ook over (denk ik). En natuurlijk twijfel ik ook best geregeld maar in het algemeen ben ik zelfverzekerd.

285. Wat was een onvergetelijke dag?

Uiteraard onze trouwdag.

Koen x Isabel

Of de eerste dag (lees: avond / nacht) dat Ine en ik samen in bed belandden. Op de Hooidollen in Leeuwarden. En veel verdrietiger –  natuurlijk de dag (eigenlijk ook een nacht) dat Ine overleed.

286. Wat durf je niet aan jezelf toe te geven?

Dat is onmogelijk om daar op te antwoorden want dan geef ik iets toe dat ik niet wil toegeven. Ja toch?

287. Om welke filmscène moest je huilen?

Ik kan niet onmiddellijk een scène benoemen maar vorige week zagen we bij toeval de film  ‘Same Kind of Different as Me’ Ik wist niets over deze film. We bleven kijken en ja hoor … Deborah (de vrouwelijke hoofdrol gespeeld door Renée Zellweger) krijgt kanker en in de avond van haar overlijden zit haar echtgenoot aan haar bed … Hield ik het droog? Ja, maar het schuurde, ik zucht, kon nauwelijks vijf seconden rustig blijven zitten, liep naar de keuken en kwam terug met een glas whisky … plots veel teveel herkenning en je zult begrijpen dat dat iets te maken heeft op het laatste antwoord op vraag 285.

288. Wat was je laatste goede idee?

Twee dingen. Ik ben (heel amateuristisch) beginnen schilderen. Aquarelleren. En ik heb een eerste idee voor een boek … ik ben me wat aan het inlezen en of er daarna een letter op papier komt … Ik zie wel en ik zal jullie daar vast wel iets over laten weten (lezen).

289. Welk verhaal zou je met heel Nederland willen delen?

Ik sta met mijn mond vol tanden. Wat me nu te binnen schiet … de vierjaarlijkse zomer-spektakels in Goes – met de gemeente Goes als producent. Heel bijzonder. En het Bloemencorso van Zundert (eerste zondag van september) krijgt gelukkig steeds meer landelijke aandacht.

290. Vergeef je mensen makkelijk?

Ja. Misschien zelfs iets te naïef. Iets te snel.

291. Wat is er de voorbije jaren veranderd in je sociale omgang?

Best veel en dat heeft natuurlijk te maken met mijn verhuizing in november vorig jaar (van Bergen op Zoom naar Ossendrecht) en mijn veelvuldig verblijf in Mozambique.

292. Wat hoop je nooit mee te maken?

Het overlijden van een geliefde. Natuurlijk. Ik lijk wel een vinyl-plaat die in dezelfde groef blijft hangen …

293. Vind jij: wat niet weet, wat niet deert?

Ja, dat kan ik soms denken. Maar dat is iets anders dan liegen en bedriegen.

294. Hoe belangrijk is de mening van anderen bij het nemen van beslissingen?

Dat hangt er maar vanaf. Meestal weet ik zelf goed wat ik moet beslissen. Natuurlijk zijn er tig voorbeelden te bedenken waarin ik de mening van Isabel meeneem in een besluit. Ons besluit.

295. Ben je een vooruit- of een achteruit dromer?

Als deze vraag gaat over natte dromen dan maakt me de (v)rijrichting niet uit. Vooruit of achteruit.

296. Ga je makkelijk de confrontatie aan?

Uiteindelijk wel ja. Maar ook een confrontatie stel ik het liefst wat uit. Of ik zoek eerst andere mogelijke oplossingen / openingen.

297. Waarin verschillen je moeder en jij?

Ik leef nog en mijn moeder is drie jaar geleden overleden. Is dit een flauw antwoord? Ik denk liever aan de zaken die we gemeen hadden maar dat is de vraag niet.

298. Waar ben je het liefst?

Het maakt me weinig uit. Ik kan snel tevreden zijn met de plek waar ik op dat moment ben. En natuurlijk is het fijn om ergens samen met Isabel te zijn. Maar dat is niet altijd mogelijk. Niet getreurd. Ik heb het gauw naar mijn zin op de plek waar ik (tijdelijk) neerstrijk.

299. Krijg je voldoende aandacht van het andere geslacht?

Ik klaag niet.

300. Wat is je favoriete toetje?

Moet ik er één kiezen? Nee toch! Help!!! Ik hou van toetjes. Ik denk aan rijstpap met saffraan en bruine suiker. Voorlopig gebruikt alleen mijn moeder de gouden lepeltjes – bij wijze van spreken. Moet ik echt kiezen? Crema Catalana. Met excuses aan alle chocola-varianten en vers fruit-toetjes. Ik moest kiezen …

Crema Catalana (*)

In de serie 1000 VRAGEN AAN MEZELF

(*) Als je ook hieronder de reacties leest dan weet je al dat deze foto van Crème Brulee is. Het gebrande suikerlaagje on top. Hartelijk dank Narda (blog-collega Beaunino).