Tags

, , , , ,

Veel pogingen om niets. Een paar minuten over vier. Ik stop de laptop terug in mijn tas. Ik heb het gevoel dat ik hem er pas in Nederland weer uit zal halen. In de keuken schenk ik een groot glas water in. En nog een. Freeman kijkt me aan alsof hij wilt zeggen ‘geeft niets, morgen heb je inspiratie genoeg’. Laten we maar een wandeling gaan maken. Hij leest mijn gedachte en kwispelt het bijna lege glas op de grond. Gelukkig alleen maar water. Geen scherven. Alhoewel ik wel wat geluk zou kunnen gebruiken.

Beneden op straat sta ik voor de moeilijke keuze – ga ik links af of rechtsaf. Vandaag maar een keertje linksaf. Het is druk voor een maandagmiddag. Denk ik. Ik hou Freeman keurig aan de lijn. We lopen East 74th Street in en een kleine tien minuten besluit ik om Central Park in te lopen. Bij het beeld van Balto plof ik neer op een bank.

Balto statue in Central Park (New York)

Ik ben niet de enige. Het is best druk. Ik zweet meer dan ik me realiseerde. Ik had een flesje water moeten meenemen. Ik bind Freeman vast aan een van de gietijzeren poten van de lange bank. Hij laat het rustig gebeuren zolang hij maar uitzicht mag houden op de omgeving en zijn versteende vriendje.

Het begin van het zesde hoofdstuk van mijn verhaal ‘De witte stier‘. Klik hier als je verder wilt lezen – ook vanaf hoofdstuk 1. Ik ben gevorderd tot hoofdstuk 7. Veel (bij)lees plezier.