Tags

, , , , , , ,

Dat ik geen visser ben, heb ik al eerder geschreven. Dit is dus geen stukje dat ik schrijf als ervaringsdeskundige. Gewoon iets dat ik een paar dagen geleden zag. Ik keek mijn ogen uit.

Wij maakten een strandwandeling in Durban (Noord). Een woeste branding en veel wind. Er werd niet gezwommen. Zelfs de surfers waagden zich niet op zee. Wel andere wandelaars op het strand. Hier en daar werd er gebraaid. Begrijp je dit voltooid deelwoord? Van het werkwoord ‘braaien’. Of moet je dat met één a schrijven? Doet er niet niet. Ik heb het over bbq’n maar dan op z’n (zuid) Afrikaans. Ook Mozambikanen gebruiken dat woord meer en meer.

Isabel merkt een drone op boven zee. Ik blijf staan kijken en zie verderop een man met de afstandsbediening. En dan kijken we nog wat beter.

Een nieuwe vorm van ‘vlieg’-vissen

Er hangt iets onder de drone. Lood en een vishaak. Als de drone zo’n tweehonderd meter uit de kust vliegt, dropt hij het lood in zee. En keert terug. Op het strand staat naast de piloot een man met drie hengels.

Drone-vissers in Durban Noord

De drone-piloot herhaalt zijn kunstje nog tweemaal. En dan is het wachten tot de hengels aanslaan. Zolang blijven we niet wachten.

Thuis in onze B&B ga ik op zoek of ik meer informatie vind over deze manier van vissen. Ja dus. Ik heb snel wat gevonden. Dankjewel Google. Het gaat nog iets verder dan wat ik hierboven beschrijf. De drone heeft ook een camera aan de onderzijde. De piloot kijkt via de camera waar vis zit. Liefst een school vissen en dan laat hij het lood en de vishaken met voer los.

Appeltje – eitje. Of moet je dit geval zeggen wormpje – visje?

Advertenties