Tags

, , , , , , , , , , , ,

Laat ik beginnen met een waarschuwing. Dit logje bevat reclame. En dat is niet mijn gewoonte. Toch maak ik vandaag graag een uitzondering.

Januari loopt op z’n eind. De traditionele maand waarin heel veel Vlamingen en Nederlanders nadenken over hun aanstaande zomervakantie. En dan volgt meestal een boeking. Een vlucht, een huisje, een georganiseerde reis, een cruise, een hotel of een camping.

Mijn Vlaamse zus (leerkracht van kinderen met autisme) en haar partner fantaseren al jaren over warme oorden. Ze gingen op zoek naar ‘een nieuwe stek’ in Frankrijk of in Spanje. En in het zuiden van Catalonië hebben ze een kleine, rustieke camping gevonden. Camping Casa Valerosa. 

Casa Valerosa

Ver weg van de grote drukte. Verscholen tussen de olijfbomen. Het strand en de zee aan de Costa Dorada op slechts zeven kilometer. Ook de vogelrijke Ebro-delta en de bergen zijn vlakbij. Wandelen, fietsen, mountainbiken of gewoon relaxen en lezen bij het zwembad. Het kan allemaal.

De gezamenlijke buitenkeuken

Ontmoet je graag andere gasten op de camping … dan ga je samen kokkerellen. Een glaasje sangria, een paar tapas. Al het goede van het Spaanse leven. Volg een workshop of help bij het eten geven van de dieren. En later in het seizoen kun je helpen bij de jaarlijkse olijven-pluk. Lezen in de schaduw of gewoon luieren in je hangmat. Schuif aan bij de wekelijks georganiseerde maaltijden.

Safari kampeerplek

Overnachten en vakantie vieren op Camping Casa Valerosa kan op verschillende manieren. Er zijn zes vrije kampeerplekken. Daarvoor moet je uiteraard alles zelf meebrengen. Een tent, een caravan of een camper.

Kamperen tussen en onder de olijfbomen.

Wil je een ‘beetje meer’ dan is een Safari kampeerplek een mogelijkheid. Dan breng je zelf je tent mee. Op je plek heb je dan de beschikking over een eigen buitenkeuken met fornuis, koelbox en picnic-tafel.

Benvinguts a Catalunya

Er zijn ook twee Safari kampeerplekken MET tent en bedden.

Kamperen op Camping Casa Valerosa

En er zijn nog een paar opties. Een stacaravan voor vijf personen en eentje voor vier personen. En een kleine caravan met een buitenkeuken en eventueel kunnen er ook nog kleine tentjes bijgeplaatst worden. En tenslotte een mooie, volledig ingerichte tent met keuken.

Onder de Spaanse zon

Al vanaf de voorjaarsvakantie kun je terecht in het vakantiehuis Casa Flor d’Oliva. Dit huis heeft 2 slaapkamers en een volledig uitgeruste keuken met een koelkast en een kookplaat.

Hier geen drukte en geen gedoe … alleen maar VAKANTIE vieren.

Cambrils en Sant Carles de la Ràpita liggen op 43 km van Casa Flor d’Oliva. De luchthaven Reus ligt op 55 km van de camping. Het dichtstbijzijnde dorp heet Perelló. En daguitstappen naar Barcelona (anderhalf uur naar het noorden) of Valencia (anderhalf uur naar het zuiden) zijn uitstekend te combineren met het verblijf op de camping of het vakantiehuis.

Heb ik je al kunnen overtuigen? Wie weet … ik vind dat mijn zus (Lief) en haar partner (Bart) een groot avontuur tegemoet gaan. Maar ik ben ook trots op ze. Ze maken hun dromen waar.

Ik plaats nog een paar linkjes en dan vind je daar alle informatie die je mogelijk nodig hebt. En nog veel meer foto’s …

Camping Casa Valerosa

Camping Casa Valerosa op TripAdvisor

Vakantiehuis Casa Flor d’Oliva op Booking.com

Camping Casa Valerosa op Rustiek Kamperen

En natuurlijk mag je dit logje delen met vrienden, buren, ouders, kinderen, collega’s.

Advertentie