Tags

, , , , , , ,

Vanaf nu kan ik weer beginnen aftellen. Ik ben halverwege mijn winters-verblijf in mijn eerste thuis. In Ossendrecht (NL). Met tussenstops in Heemstede (NL) en Berlaar (BEL). Werkafspraken laat ik maar even onvermeld. Over een kleine drie weken vlieg ik weer naar de zon. Naar mijn meisje die me vanochtend vertelde dat ze ook al begint af te tellen.

Ergens in december ben ik wat regelmatiger gaan sporten bij ProGym – sportschool. Niet fanatiek maar wel twee of drie keer per week wandelen, fietsen, roeien en een klein beetje rennen op de loopband. Deed ik dat omdat ik wist dat ik half januari naar Nederland zou vertrekken? Tja, wie weet. En dan lees ik vlak voor mijn vertrek dat blog-collega Gerbie meer dan 4,6 miljoen stappen heeft gelopen in 2018. Een gemiddelde van bijna 13.000 stappen per dag. Klik HIER als je zijn stukje wilt lezen.

Ik doe het hem niet na. Ik heb me dat ook niet voorgenomen. Toch triggert het me enigszins. Ik heb in het verleden een paar keer meegedaan – voor mezelf – met de Steptember-campagne. Elke dag 10.000 stappen lopen. Dat ga ik veertig dagen proberen. De veertig dagen dat ik niet naar de sportschool (in Mozambique) kan gaan. Dus geen smoesjes dat het te koud of te nat is. Vandaag ben ik halverwege.

Het doel is 400.000 stappen in 40 dagen. Het hoeven niet persé 10.000 stappen per dag te zijn maar op de dag van vertrek wil ik wel dat er 400.000 stappen op de teller staan.

4 februari 2019

Ik ben halverwege en ik lig op schema. Nog twintig dagen voor de boeg. En ik begin er plezier in te krijgen. Het lijkt of de afstand van het station naar huis steeds korter wordt. Vaak luister ik naar mijn favoriete podcasts. Hoe ik mijn stappen tel? Ik heb de Pedometer-Stappenteller-App gedownload en ga de deur niet uit zonder mijn smartphone.

Aan de wandel met Catelijne

Meestal loop ik alleen. Soms tweemaal per dag ongeveer drie kwartier. Soms wat korter en gisteren (zondag) was het buitengewoon lekker weer. Dus werd het een wandeling van bijna drie uur. Bijna twintigduizend stappen. En als je de foto hierboven goed bekijkt zie je twee schaduwen. Dat klopt. Ik wandelde voor het eerst in mijn leven in de Amsterdamse Waterleidingduinen samen met mijn dochter. Een mooi gebied waar ik heel vaak heb over gehoord maar ik was er nog nooit IN geweest. Zeer de moeite waard.

Zo … morgen weer een dag. Op naar de vierhonderdduizend stappen. Vraag me eind februari maar of ik mijn doel heb gehaald.