Tags

, , , , , , ,

Onze Vlaamse gasten zijn weer vertrokken na een vijfdaags verblijf in Mozambique. Ik ben vanochtend met ze mee gereden van Matola naar Komatipoort in Zuid-Afrika. Afgelopen woensdag werden ze aardig gemangeld door douane, militairen en de verkeerspolitie. Al deze Mozambikaanse uniform-lulo’s hebben flink misbruik gemaakt van hun jeugdige onwetenheid. Ze kregen de schrik van hun leven – mannen met een geweer zijn niet hun dagelijks gezelschap – en hun portemonnee was plots een stuk lichter. Enfin … ik heb ze geholpen, proberen gerust te stellen en de dagen in Maputo, Matola, Boane en Macaneta waren succesvol en zo voorbij.

Zoals gezegd heb ik hen vandaag vergezeld om de grens-activiteiten wat te begeleiden. Het ging gesmeerd. In minder dan een kwartier stonden we aan de Zuid-Afrikaanse zijde. In Komatipoort – vijf kilometer verderop – hebben we afscheid genomen. Ze hebben nog mooie plannen. Een paar dagen in het Krügerpark, daarna Blyde-River-Canyon en de panorama-route en tenslotte naar Graskop voor ze weer naar huis vliegen.

En als ik dan toch in Zuid-Afrika ben, doe ik meteen grote boodschappen. Met als voornaamste aandachtspunt: het kopen van ‘vleis’. Ook vandaag was ik klant bij The Butcher.

The Butcher – Komatipoort Zuid-Afrika

Wors. Boer wors. Gehakt vleis. Lamskotelette. Beesbredie. Hoender.

En op de terugweg ook een grote zak carvão. De diepvries is weer goed gevuld. Het huis is een stuk leger. Ik kan me weer gaan richten op een ‘to do lijstje’. Geen heel dringende zaken maar eerder dingen die ik (wij) op de lange baan heb geschoven.

In de serie #19/40