Tags

, , , , , ,

Lees je mijn blog op een computer of laptop dan heb je waarschijnlijk in de rechterkolom al gezien dat ik nu ‘Prooi’ van Deon Meyer lees. Ik denk dat je dat niet ziet op het kleine scherm van een smartphone. Daarvoor moet je ‘menu’ aanklikken.

Vandaag dag 29 van 40 dagen achter elkaar bloggen. Het lukt me nog steeds om elke dag iets te produceren. Zo ook vandaag maar dit stukje stelt nauwelijks iets voor. Ik ben namelijk ten prooi gevallen van leesdwang. Deon Meyer heeft me te pakken. Hij is de best verkopende Zuid Afrikaanse thriller-auteur. Ook ik ben fan. Uiteraard omdat ik veel herken, zowel gebeurtenissen als landschappen. Ik ben op veel plaatsen geweest waar de verhalen zich afspelen. Ik herken situaties en zeker het taaltje dat de auteur gebruikt komt me heel bekend voor. Ik lees de Nederlandse editie waarin best veel ‘Afrikaans’ wordt gebruikt. Erg leuk. Een spannend boek. Ik ben halverwege. Of ik het vanavond / vannacht nog uit krijg betwijfel ik. Maar je weet maar nooit. Ik ga zo weer verder lezen …

Prooi – Deon Meyer

“Niemand had om de zaak gevraagd, noch Griessel, noch Cupido. Het lichaam van Johnson Johnson was naast het spoor gevonden, net buiten Drie Susters. En de Valken mogen de rotzooi van de SAPS weer opruimen, zoals gewoonlijk.

Twee verdachte passagiers aan boord van de meest luxueuze trein ter wereld, waar de man kennelijk van afgesprongen is, lijken in rook opgegaan.

In Bordeaux geniet Daniel Darret van een rustig bestaan, nadat hij zijn gewelddadige verleden achter zich heeft gelaten. Maar dan doet een oude kameraad een beroep op hem om zijn vaderland te dienen. Zijn prooi: de corrupte president. Lukt het de Valken de aanslag te dwarsbomen? Intussen heeft een stel meedogenloze Russen het op Daniels leven gemunt.”

In de serie: BOEKEN en #29/40