Tags

, , , ,

Een dagje ‘klussen’ in- en rondom het huis. Omdat het lijstje steeds langer wordt, ga ik vandaag aan de slag met een aantal herstellingen. Ik heb de timmerman die veel van onze meubelen heeft gemaakt vorige week al gebeld. Met twee dagen vertraging – ik kijk daar niet meer van op – kwam hij vanochtend langs om een grote kledingkast te herstellen. Wat is er aan de hand? De schuifdeuren willen niet meer bewegen. Althans niet op de gebruikelijke manier. Ik dacht dat er iets mis was met het ophangingssysteem. Later zag ik dat de kast volledig uit zijn ‘voegen’ hangt. Laten we de kast leegmaken om senhor Bennie en zijn assistenten ruimte te geven.

Tijdelijke verhuizing in Casa Schyvens

De veranda en de logeerkamer dienen als voorlopige opslag. De schuifdeur die het niet meer doet (deed) zie je ook op de foto.

Dokter Bennie heeft vastgesteld dat de bodem van de kast is ontzet. Mogelijk is iemand met zijn/haar volle gewicht op de bodem gaan staan om iets van de bovenste plank te pakken. Tja, wie weet?! Daardoor is het verband verdwenen. Hij meet alles op. Vervolgens koopt hij beter hout – geen plaatmateriaal dit keer – en maakt een nieuwe bodem en sterkere pootjes in zijn werkplaats. Dat is althans de bedoeling. Hij is vertrokken met de belofte om vanmiddag terug te komen en de klus te klaren. Ik ben benieuwd …

Nu rest mij de vraag of ik vandaag nog een nieuwe poging waag om een leidinggevende te spreken bij Águas da Região de Maputo. Onze waterrekening is namelijk absurd, exorbitant hoog. Bijna 75 euro voor waterverbruik in februari. Absurd, onmogelijk en totaal belachelijk. Ze schatten het verbruik. Er komt hoogst zelden iemand de meterstand opnemen. Een bureaucratisch gevecht dat veel teveel tijd kost. GRRR. Als je niet op tijd betaalt, krijg je eerst een boete – een percentage – en na twee weken niet betalen, word je afgesloten. Wordt vervolgd.

In de serie #36/40