Tags

, , , , , , ,

Hoe heet zoiets? ‘Radiostilte’ … In mijn geval is het eerder ‘blogstilte’. En is daar een reden voor? Nauwelijks. Of hooguit een heel klein beetje.

Ik kreeg vorige week – zeer onverwacht – telefoon van de directeur van een dansschool cq dansgezelschap in Maputo.  Of ik hem kon helpen … Deze dansschool startte enige tijd geleden een professioneel dansgezelschap Companhia de dança MoNo. En dat maken ze heel graag wereldkundig. Met een grote show. Om te beginnen in Mozambique. De school heeft de meest bekende zanger van het land – Stewart Sukuma – uitgenodigd om met hun dansers op te treden. Stewart kun je een beetje vergelijken met Bart Peeters in Vlaanderen of Marco Borsato in Nederland. Een zanger die af en toe ook meespeelt in films en diverse televisie-programma’s op de nationale televisie presenteert. Ik heb tijdens mijn UMOJA CFC – periode vaak met hem samengewerkt. En hij was in 2013 onze muzikale gast op onze bruiloft.

Goed … terug naar de vraag van MoNo: “Koen, kun je ons helpen … wij hebben een buitenstaander nodig die zorgt voor continuïteit, voor de smeerolie en coördinatie.”

Ja dus. Graag. Ik heb negen dagen de tijd. Ik schort mijn Nederlandse lessen even op. En die negen dagen gingen in toen ik mijn vorige stukje publiceerde op 29 mei. Morgen is de première van ‘Ntumbuluko’. Wij / Zij zijn er klaar voor. Morgenochtend nog even de puntjes op de figuurlijke i. Je begrijpt vast waarom ik even niets publiceerde … volgende week ben ik terug …

Poster Ntumbuluko