Tags

, , , ,

Het is een terugkerend gegeven. Als ik in NL / BEL ben, blog ik veel minder. Is er dan meer te beleven in Mozambique? Ja en nee. Natuurlijk zijn de ‘verhaaltjes’ die ik over het land van mijn vrouw vertel exotischer en vaak absurd of bizar. Niet de stukjes maar de dagelijkse realiteit. Neem nu de overname van mijn bank. Ik schreef er eerder over. Ik zou er een soort vervolg-verhaal kunnen van maken ook nu – ruim twee maanden later – kan ik nog steeds niet bij mijn eurootjes. Erg onhandig. Vanuit de Lage Landen kan ik dat ook niet oplossen. Ik moet persoonlijk langskomen. Kortom … de frustratie parkeren en wachten tot ik weer die kant op ga.

Een andere reden dat ik minder blog is natuurlijk ook een veel drukkere familiale en sociale agenda. Hoppen van Ossendrecht, naar Geel, naar Goes, naar Leeuwarden, vaak naar Heemstede en Utrecht. Natuurlijk ook Middelburg, Bergen op Zoom en Boechout. Fijn om vrienden en familie weer even uitgebreid te zien. Bijpraten met een hapje en een drankje.

Bloemkool-puree en zelf gemaakte worstjes

Niet overal heb ik internet of heb ik de zin om dat op te zoeken. Een persoonlijk gesprek is natuurlijk veel fijner dan het getuur naar een schermpje – groot of klein. Mooie momenten zijn bijvoorbeeld voorlezen op de school van mijn kleinkinderen. Of voordat de meiden naar bed gaan. Leve de ‘Kinderboekenweek’.

Een theatervoorstelling, een begrafenis, een reünie, een werkoverleg, tweemaal naar de film, een bezoek aan mijn boekhouder … zomaar wat activiteiten van de afgelopen twee weken. Ik zou er natuurlijk ook dagelijks over kunnen bloggen zoals ik dat deed tijdens mijn 40-dagen-bloggen eerder dit jaar.

Once upon a time in Hollywood

Zal ik dan schrijven over ‘Instinct’ of over ‘The Sunshine Boys’ of over ‘Once upon a time in Hollywood’? Ik lees het wel wat jullie willen weten. Een korte recensie misschien. Vraag maar raak. Nu naar buiten want eindelijk is het  – zondagnamiddag – mooi weer. Voor eventjes dan toch – dat dan weer wel. Tijdens het video-skype-bellen met mijn lief zie ik dat het prachtig weer is in Mozambique en dat ons zwembad volop in gebruik is door Afrikaans schoon volk …