Tags

, , , , , ,

Weinig tekst vandaag. Een soort plog. Waarschuwingen, voorlichting, tegeltjes en een paar (lokale) cijfers. Verder niets nieuws onder de zon. Blijf gezond.

NOS Teletekst

De eerste vier berichten op teletekst gaan (alweer) over corona / covid-19. Het mag duidelijk zijn dat we er nog niet van af zijn.

Wilmes

Premier Wilmès (screenshot nu punt nl)

Geen versoepelingen in België dat al vanaf het begin hoge corona-cijfers heeft. Dat heeft ook te maken met de manier van tellen (begrijp ik uit de media).

Tim

Wees geen Tim

Deze cartooneske waarschuwing lijkt me vooral gericht tot jongeren. Of dit terecht is kan ik moeilijk beoordelen. Volgens mij wordt IEDEREEN een beetje nonchalanter. Ik ook? Waarschijnlijk wel. Mijn bubbel is klein. Hooguit een man (en vrouw) of tien en dan ook nog (op Isabel na) een openlucht-bubbel.

De basisregels

Zouden er nog mensen zijn die deze basisregels NIET kennen? Ik kan het me niet voorstellen.

Informatie in Fryslân

Ben je toch ziek of snotterig of verkouden. Ook hier in Leeuwarden krijg je uiteraard advies waar je terecht kunt met je klachten.

Como prevenir?

In Mozambique wordt veel informatie gegeven via foto’s of tekeningen. Naast de bekende adviezen is ook nog één bijzonder advies: ‘Was en kook vlees en eieren goed’.

Was je handen. Draag een mondkapje. Houd 1,5 meter afstand.

Eind maart, begin april was het advies nog één meter. Dat is nu opgeschaald naar anderhalve meter. Mondkapjes zijn bijna overal verplicht. Openbaar vervoer. Winkels. Banken. Op kantoor. Enzovoort. Het is grappig om te merken hoeveel ‘straatverkoop’ er in korte tijd is ontstaan voor mondkapjes en plastic kappen voor je gezicht. Creatief Mozambique.

De cijfers van 22 juli 2020

Elke week maakt het ministerie van gezondheid de cijfers bekend. Dit zijn de totale cijfers sinds het begin van de uitbraak begin dit jaar. Mozambique heeft ongeveer 30 miljoen inwoners. Óbitos betekent overlijdens. Hoe betrouwbaar de cijfers zijn, durf ik te betwijfelen wegens weinig testcapaciteit.

Tegeltjes(wijsheid)

Bovenstaande tegel zie ik vandaag veelvuldig verschijnen op sociale media.

Blijf gezond.

In de serie: CORONA UPDATE