Tags

, , , , , ,

Waarschijnlijk is het juister om te zeggen: ‘Mijn WordPress heeft kuren’. Vorige week maakte een collega-blogger een soortgelijke opmerking.

Ik probeer het uit te leggen. Volgens mij heb ik de laatste jaren nooit iets veranderd aan de instellingen. Ik schrijf mijn stukjes nog steeds op dezelfde manier als vijf of acht jaar geleden. Ik voeg op dezelfde wijze een foto, een link of een tag toe. Ik gebruik al jaren dezelfde lay-out. Dus zelden of nooit constateerde ik problemen. Wat wel vreemd is, is dat ik nu minstens twee keer per week mezelf weer opnieuw moet aanmelden bij WordPress. Gebruikersnaam en wachtwoord. Ik vind dat raar want dat moest ik vroeger nooit (hoogst zelden) doen. Ja, uiteraard wel de eerste keer maar ik logde nooit (bewust) uit.

Bron: Pixabay

Een vergelijkbaar probleem doet zich voor als ik reageer op stukjes van collega-bloggers. Als ik de duim-leuk-knop indruk (aanklik) moet ik me eerst aanmelden. Idem als ik een reactie wil schrijven. Email-adres / naam / website-adres … elke keer weer opnieuw. Dat was tot een paar weken geleden alleen nodig als je voor het eerst bij iemand een reactie achterlaat. Niet elke keer opnieuw.

Ik weet van een vaste volger dat het hem niet meer lukt om een reactie te plaatsen op een stukje. Hij vroeg me een tijd geleden of ik hem had ‘geblockt’. Nee dus – misschien onbewust maar zeker niet met opzet. Ik vind reacties fijn om te krijgen. Dus dat is ook iets dat ik graag anders zou zien.

Heeft het te maken met de instelling van mijn ‘READER’? Want van daaruit lees ik meestal andere blogs. Ik weet het niet. Op mijn startpagina staat sinds enkele maanden de volgende mededeling: “De nieuwe WordPress-editor komt eraan. Zorg voor een voorsprong voordat we het activeren voor iedereen op 1 juli 2020. Lees verder.”

Ik ben daar nooit gaan kijken. Ik vind upgrades vaak vervelend. Ik heb ze niet nodig. Ze worden je meestal opgedrongen. Herkent iemand (die ook WordPress gebruikt) mijn ongemak – het steeds weer opnieuw moeten aanmelden? Enzovoort. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.