Tags

, , , , ,

We hebben waarschijnlijk allemaal al wel eens rommel in onze digitale postbus ontvangen. Ik ben ruim zes jaar geleden via Yahoo gehackt. Ik verstuurde zogenaamd een hulp-email omdat ik mijn paspoort en mijn vliegtickets verloren was. Gelukkig is er niemand ingetuind – voor zover ik weet. Sindsdien ben ik een gmail-gebruiker. Zij plaatsen ongevraagde reclame-mails en spam in een aparte map. Ik zie ze dus niet automatisch. Gelukkig maar. Wel bizar dat het er gemiddeld vijftien per dag zijn maar ik heb er niet echt last van.

Hetzelfde hier op WordPress. Een paar keer per week krijg ik spam die gelukkig door WordPress apart wordt gezet en na een tijdje automatisch wordt verwijderd. Vanmiddag kreeg ik voor het eerst een bizarre reactie op een Facebook-bericht. Ik plaatste gisteren een bericht over het missen van Mathieu van der Poel in de Tour. Ik kreeg leuke, herkenbare reacties van FB-vrienden. Ik gaf ze allemaal een duimpje-omhoog. En dan is daar plots een zekere Sara Kneg. Nooit van gehoord. Ze schrijft: “Goedenavond meneer! Hoe gaat het met je? Ik hoop het. …” Lees maar verder hieronder …

Rot op Sara

Bizar. Wie is dit? Nooit eerder kreeg ik van een totaal onbekend iemand een reactie op mijn Facebook-pagina. We hebben ook NUL gezamenlijke vrienden. Uiteraard niet. Bestaat deze vrouw? Is dit een vorm van phishing? Ik heb het bericht onmiddellijk verwijderd. Heeft iemand dit ooit zelf meegemaakt? Ik hoop dat dit niet het begin is van meer digitale ellende. Iemand een goed advies?