Tags

, , , , , , , , , ,

Ook oktober 2020 loopt alweer op z’n laatste benen. Nog twee maanden en we bakken weer oliebollen en ergeren we ons aan al het geknal op straat – ondanks het vuurwerkverbod. Is de tweede corona-golf dan op z’n retour? Laten we hopen van wel. Trump maakt nog een paar te-late stuiptrekkingen, hij treedt af en Pence wordt nog even interim-president zodat hij The Donald algehele amnestie kan verlenen voor de rest van zijn leven. Melania heeft eind januari 2021 een eerste afspraak met een advocaat … Joe Biden neemt het roer over maar wordt een van de korst zittende presidenten uit de Amerikaanse geschiedenis. Zijn gezondheid gaat snel achteruit. Kamala Harris staat klaar maar of zij er in zal slagen de Verdeelde Staten van Amerika weer te herenigen is waarschijnlijk een grotere opgave dan the war on terror of de klimaatproblemen.

GEKEKEN

Het was wel een beetje een maand van: één of twee afleveringen van een serie zien en dan afhaken. Vooral Isabel is de afhaker. In geval van ‘Secret of the Nile’ en ‘She’s Gotta have it’ begrijp ik het afhaken. ‘Crazy Ex Girlfriend’ vind ik wel grappig; Isabel vindt al dat zingen raar en storend. Misschien kijk ik ooit nog wel eens verder. Dat ze afhaakte na drie afleveringen van ‘Northern Rescue’ snap ik niet. Gelukkig zagen we wel series tot het eind. Dat is vier of vijf keer ‘afhaken’ in één alinea, dat kan beter Koen!

Emily in Paris – Tien afleveringen in twee dagen gekeken. Het stelt niets voor maar het is wel heel vermakelijk. Van de makers van Sex in the City. Romantische Comedie zonder Hugh Grant – hahaha. Er komt vast een vervolg …

The boy who harnessed the wind – Een mooie film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal in Malawi. De moeite waard. Aanrader. Op Netflix.

Virgin River – Het eerste seizoen. Er is nog geen tweede reeks beschikbaar maar die gaat er vast komen en dan kijken we verder. Zeker weten. Genre: romantisch drama. Met veel plezier samen gekeken.

Bedford Wives – Een matige Zuid-Afrikaanse serie in het Griekse immigranten-milieu van Johannesburg. Beetje hetzelfde uitgangspunt van ‘Penoza’. Zakenman die ook actief is in de (drugs) onderwereld wordt doodgeschoten in de eerste aflevering. Zijn weduwe neemt de zaak over … inclusief duistere zaakjes en een gezin.

A suitable boy – Een miniserie. Zes afleveringen. Mooi. Romantisch. Nostalgisch. India 1951 – 1952. Ik heb het dikke boek van Vikram Seth ‘Een geschikte jongen’ ruim tien, twaalf jaar geleden met heel veel plezier gelezen. Lang genoeg geleden om nu – zonder al teveel voorkennis – te genieten van deze mooie serie.

Zondag met Lubach – Ik kijk het op maandag en ik ben heel blij dat dat kan via BVN. Amusant comedy-info-tainment.

GELEZEN

Dodelijk web – Dick Francis. Een tussendoortje voor mij, volgens het bekende Dick Francis concept.

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens. Ik heb er al eerder over geschreven. Heel mooi.

De getuige – Steve Cavanagh. Een Eddie Flyn rechtbankthriller. Goed, spannend maar het wordt stilaan een zich herhalend concept.

Het verloren Labyrinth – Kate Mosse. Goed maar ook ruim 200 bladzijden teveel. Een dubbel verhaal waarvan je meteen weet dat ze ooit samen zullen vallen. Enerzijds eind twaalfde begin dertiende eeuw tijdens de Katharen-vervolging en ook in 2005. Telkens het boek van periode verandert, ben je er ook een beetje uit. Ik heb mooiere (betere) boeken (romans) gelezen over deze periode. Wel fijn om weer even herinnert te worden aan een vakantie in de Languedoc. Montségur, Foix, Montaillou. Ergens eind jaren 80, begin jaren 90.

GEDAAN

Tja, wat heb ik gedaan? Alweer niets bijzonders. Online lesgeven. Iets teveel rondhangen op internet. Lezen. Bloggen. Af en toe ’s morgens anderhalf wandelen. Koken. Boodschappen doen. M’n verjaardag gevierd. Verder gewerkt aan een schrijfopdracht en daar af en toe over Zoomen of Skypen.

Zoom – de saaiste foto van dit jaar op mijn blog

De gewone dingen en ik weet nu al dat november niet heel veel anders zal worden. De kinderen en kleinkinderen zie ik enkel via foto’s, video’s of via beeld-appen.

NOG IETS EXTRA OM TE VERTELLEN

In Leeuwarden valt nauwelijks iets cultureels te beleven. Uit eten gaan – een weekendje weg … vergeet het maar. Het internationaal vliegverkeer van en naar Maputo is weer een beetje op gang gekomen. De corona-maatregelen zijn een heel klein beetje afgezwakt in Mozambique. De meeste scholen zijn nog steeds gesloten. De cijfers zijn in vergelijking met de USA en Europa goed. Of dit een eerlijk en totaal beeld is, valt te betwijfelen. 12.525 positieve tests, 80 % is genezen, 91 doden. Sinds 20 maart wel te verstaan. Vliegtickets zijn haast onbetaalbaar. De noodzakelijke corona-test kost bijna 100 euro.

Oo ja, nog één ding … blijf van mijn Lotus-speculaas, rot op met biscoff – het lijkt alsof ze mijn speculaasje al in de koffie hebben gesopt en daarna verpakt. Slappe hap.

GEBLOGD

In eerdere terugblikken vermeldde ik alle logjes. Een beetje overbodig vind ik nu. Ik schrijf met veel plezier een mythologisch vervolgverhaal – met veel beeldmateriaal – over Psyche en Amor. Dat ga ik de volgende dagen ook nog doen. Klik HIER en lees eventueel wat je hebt gemist..

In de serie: IK KIJK NOG EVEN ACHTEROM

Advertentie