Tags

, , , , , , , , , , , ,

De laatste dag van de maand. Voor de zesde keer maak ik een kort overzicht van wat me bezig hield de afgelopen weken.

Ik schrijf dit logje zo vlug mogelijk maar andere zaken schreeuwen om aandacht. De terugblik komt eraan. Beloofd. Vanavond of morgen. Ik publiceer dit slap excuus omdat ik graag de datum 30 november koppel aan dat overzicht.

Kortom … kom gauw terug …(slappe klantenbinding – sic) Maar … beloofd is beloofd – hier is een korte terugblik.

GEKEKEN

Virgin River (Seizoen 2)

Stranger (Harlan Coben)

Alta Mar (Seizoen 1 en 2. Afgehaakt in seizoen 3)

The Witcher (Fantasy) Isabel vond het leuk. Ik niet, ik keek met een half oog mee.

Safe (Harlan Coben)

The Duchess

Zondag met Lubach (Vara-VPRO)

Project Rembrandt (Eerste seizoen) (NTR)

Het geheim van de meester (Avro-Tros) Seizoen 1, 2 en 3)

Krabbé zoekt Picasso

GELEZEN

Zwarte schuur – Oek de Jong

Het zandkasteel – Ton van der Lee

GEDAAN

Ik kan het stukje dat ik een maand eerder schreef kopiëren. Met andere woorden: lesgeven, koken, boodschappen doen, tv kijken, lezen. Niets bijzonders dus en al zeker niets afwijkends in vergelijking met de eerdere maanden. Corona-beperkingen, weet je wel.

O ja, we zijn voor het eerst sinds lang weer eens naar een concert (mini-festival) geweest. Bij ons in de buurt. Erg fijn. Jimmy Dludlu, Kapa Dech, Mingas, Chorwane, Rhodalia en nog enkele anderen.

Uiteraard heb ik de USA-presidentsverkiezingen gevolgd. Ik ben tevreden met de uitslag. BIDEN – HARRIS naar het Witte Huis. Maar ik ben ook verbaasd dat Trump ruim 72 miljoen kiezers heeft. De Verenigde Staten zijn nog niet uit de problemen en de tweespalt is groter dan ooit.

NOG IETS EXTRA OM TE VERTELLEN

Ik ben helemaal in de ban (een beetje dan toch) van schilderijen. Het geheim van de meester. Een heerlijk televisie-programma. Ook Project Rembrandt (met amateurschilders) vind ik prettig om naar te kijken. Dit alles komt ook door de dikke roman ‘Zwarte schuur’ (Oek de Jong) die een schilder (en zijn werk) als hoofdpersonage heeft. Een mooi boek. Ik blog er nog een keertje over (denk ik).

En ik keek ook naar ‘Krabbé zoekt Picasso’. Heel boeiend. Reden voor mij om de biografie ‘Picasso – vernieuwer en vernietiger’ (Arianna Stassinopoulos) eindelijk uit de kast te trekken en te beginnen lezen. 668 bladzijden met piep-kleine lettertjes. Gelukkig heb ik ook twee dikke boeken met Picasso-reproducties. Het oog wilt ook wat.

GEBLOGD

De hervertelling van Amor en Psyche was een belangrijk onderdeel van deze november-blog-maand.