Tags

, , ,

Aan deze titel moet ik de woorden ‘af en toe’ toevoegen. Eens in de twee of drie weken stuur ik een tweet de wereld in. Dat stelt nauwelijks iets voor. Ik deel mijn logjes wel op Facebook, niet op Twitter. Ook niet op Linkedln, Instagram of TikTok. Ik heb niet eens een account bij die laatste twee. Wat ik te zeggen heb, deel ik dus zelden op Twitter.

Toch klik ik Twitter dagelijks aan. Zelfs een paar keer per dag als ik thuis achter (voor) de computer zit. Op mijn telefoon kijk ik nooit naar Twitter of Facebook.

Twitter is GEEN nieuwssite maar een plaats waar iedereen een scheet kan achterlaten. Wel vaak gekoppeld aan iets actueels. Een mening, een reactie op een bericht, een link naar een artikel of filmpje. Af en toe klik ik zo’n artikel aan. Ik volg 254 mensen en ik word door 184 mensen gevolgd. Vooral dat laatste vind ik enorm veel gezien ik zelden iets publiceer.

Waarom ik daar dan toch actief naar kijk? Een mix van nieuwsgierigheid, meningen of reacties lezen van mensen die ik graag volg of absoluut niet kan pruimen. Een soort actualiteiten-rubriek. Grapjes. Cartoons. En nog wat van dat soort dagelijks amusement.

Een hele kleine selectie van vandaag en gisteren:

“Mensen van de krant vertellen op tv wat ze geschreven hebben in de krant over wat ze gezien hebben op tv aan mensen van de tv die mensen van de krant interviewen over wat ze vinden van de mensen op tv.” – Rob Wijnberg.

“I’m asking you to give everything you’ve got for one more day — because that one day can change America.” – Joe Biden.

“Goedemorgen thuisjuffen en -meesters en andere tot op het bot gemotiveerde topperssssss!!!!!” – Claudia de Breij

“Theo Hiddema wil toch niet op de lijst van Forum voor Democratie. Hij wil niets weten van Baudets welhaast religieuze gedrevenheid tegen het Corona-beleid.” – Jeroen Stans via Humberto Tan

“Mathieu van der Poel heeft al meer dan twintig uur niks gewonnen. Teleurstellend.” – Thijs Zonneveld

“Kreeg een inval, bij thuiswerken (zonder kinderen (erbij)): Doe aan woningruil! Werk vanuit het huis van een vriend(in) en vise versa. Na een paar uur ga je na een werkdag terug naar je eigen huis. Hoe voelt dat? Nou?? #thuiswerken” – Willem & Willem

“Iedereen een heel voorspoedig 2021. Een dan speciaal de 15% Belgische armen, de Wit Russische en Hongkongse oppositie, de journalisten en opposanten in Turkije en Rusland, de Oeigoeren in China, A. Djalali in Iran, de vrouwen in Saoedi-Arabië. Zwijgen noch wegkijken is een optie.” – Ferre Wyckmans

Aan die laatste tweet zou ik ook de bewoners van alle vluchtelingenkampen in de wereld willen toevoegen. Verdreven van huis en haard. Kamp Moria bijvoorbeeld.

Twitteren jullie? Lezen jullie tweets?