Tags

, , , , , , , ,

Satur9’s Foto Challenge (week 3) – Jezelf

Laat ik niet teveel achterstand oplopen. Dus vandaag maar meteen het derde thema ‘vullen’. Jezelf. Mezelf dus. Ik heb mezelf nooit verborgen achter een pseudoniem en publiceerde verschillende keren foto’s van mezelf en van Isabel. Publiceren van foto’s van (met) anderen … daar ben ik veel terughoudender in geworden. Ik heb fantastische foto’s van mijn kleinkinderen maar dit stukje www is daar niet voor bedoeld.

Ik kan gaan grasduinen en kiezen tussen veel foto’s van mezelf. Meestal door Isabel gemaakt. Af en toe een selfie. Ik dacht bijvoorbeeld aan de foto waarin ik mezelf in de spiegel zie nadat ik me (eenmalig) had laten blonderen. Of foto’s voor bekende gebouwen of bij standbeelden. Dat soort foto’s kun je via ‘zoeken’ hier vast terugvinden. Dus maak ik een nieuwe, actuele foto. Met de ingebouwde ‘schermafbeelding maken’ op mijn MacBook Pro. Shift – CMD – 3. Klik en daar verschijnt de foto op mijn bureaublad.

Meester Koen aan het werk.

Niet flatteus. Zo zien dus mijn leerlingen en NT2-studenten hun leraar. Slik. Ik ben blij dat ze me beoordelen op mijn werkzaamheden en niet hoe ik er (nu) uitzie. Corona-haar. Dikkere wallen onder mijn ogen dan dat ik gewoonlijk in de spiegel zie als ik me scheer. Toch voel ik me uitgeslapen en niet bijzonder moe. Integendeel. ’t Zal de leeftijd wel zijn, ik weet het. Door de hoge temperaturen bind ik mijn haar meestal in een staartje.

Wat zie ik nog meer? Mijn kettinkje (typisch een dicteewoord voor groep 6) zit raar. Alle bedeltjes hangen aan de achterzijde. Wat je niet ziet op de foto? Ik draag een korte broek en ben blootsvoets, zoals altijd als ik thuis ben. Veel boeken en schriftjes op twee stoelen naast me en deels op de grond. Een te dikke buik. Iets meer muggenbeten dan gewoonlijk. Een deels geschaafde knie. Slecht opgelet bij het eieren rapen in het kippenhok.

Nou … zo is het wel weer genoeg vind ik. Volgende week: ‘Wolkenlucht’. Dat is een stuk neutraler. En het doet me herinneren dat Daedalus – in zijn ‘wolkenlucht’ – nog steeds treurt om de roekeloze Icarus. Hij is bijna op weg naar Sicilië. Kom dat zien! Kom dat zien! Nee … kom dat … lezen!

In de serie: DERTIG DAGEN FOTO SCHRIJVEN