Voor ik er zelf erg in heb, is de maand alweer voorbij. Op de laatste dag van de maand kijk ik (meestal) nog even terug. ‘Wat deed ik ook alweer?’ Laat ik deze jonge traditie nog even volhouden.

GEKEKEN

Naar goede gewoonte kijk ik ook deze maand en volgende maand naar Lubach op Zondag.

Ik ben blij dat de lijst van NETFLIX-series eerder beperkt is dan uitgebreid. We keken naar Marseille (tweede seizoen) en naar Good Girls. Laat ik er meteen een belangrijke kanttekening bij maken. Ik keek ook naar het eerste seizoen van Good Girls maar voor we halverwege het tweede seizoen waren, haakte ik af. Té traag, eindeloze herhalingen van hetzelfde. Het manco van veel series. Isabel keek wel verder. Ik ben benieuwd of ze (ooit) naar het vierde seizoen zal kijken. Ik niet.

GELEZEN

Bloemblad van zee – Isabel Allende. Prachtig. Heel mooi. Ik heb deze (familie) geschiedenis heel graag gelezen.

De Gouden kiel – Desmond Bagley. Dit was een boek in het kader van ‘herlezen’. Heel vaag wist ik – na bijna 40 jaar – het einde nog. Lekker spannend een tussendoortje.

De vergeten tombe – Kate Mosse. Een dik (pseudo) historisch boek. Bijna 700 pagina’s. Over de tarot. Goed maar veel te veel bladzijden.

GEDAAN

Het leerlingenaantal van de lokale basisschool is geslonken van zeventien naar tien. Ouders vertrekken ivm corona, dus ook hun kinderen. De resterende tien leerlingen – met zes verschillende niveaus (van groep 2 tot groep 6) – vragen best veel voorbereiding. Ook nog een stuk of vijf volwassen leerlingen die mijn moedertaal willen leren … je begrijpt het … werk zat.

Wij hebben twee verschillende soorten avocado, dat is duidelijk te zien op de foto. En eitjes van onze kippen. De oogst van een dag zonder wind.

Is het bijzonder als ik zeg dat het veel heeft geregend met dagen na elkaar forse rukwinden? Tja, wie weet. De avocado-oogst is gigantisch dit jaar. Lekker, lekker maar jammer dat het allemaal na een week of zes voorbij is.

NOG IETS EXTRA OM TE VERMELDEN

Covid-19. Ja, dat is ook dagelijkse realiteit in Mozambique. Steeds meer. Snik. Een soort beperkte lockdown en veel meer besmettingen. Wie weet breng ik de komende week wél de moed op om er wat meer over te schrijven. Nu niet.

GEBLOGD

Ja, af en toe. De hervertelling van Daedalus en Icarus heb ik afgerond. Ik doe mee aan de wekelijkse foto-challenge van Satur9. Verder weinig nieuws onder de zon. Een saaie maand? Ja en nee. Een maand in het rijtje dat ‘thuis blijven’ het motto is. De rest is ‘comme l’habitude’.