Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Laat ik met een foto beginnen.

Ik doe sinds begin dit jaar mee met de wekelijkse foto-opdracht van Satur9’s. Vaste volgers weten dat ondertussen.

Een kleine twee weken geleden was het onderwerp: gestreept. Ik wilde niet een van mijn vele zebra-foto’s opduikelen. Ik wilde een tekening maken met alleen maar streepjes. Zoiets als onderstaande tekening die ik toevallig voorbij zag komen op internet.

Streepjesvolk

Het lukte me niet goed genoeg. Zou het met verf beter gaan? Een streepjes-schilderij in de stijl van Vincent van Gogh? Een leuke opdracht maar niet om even snel tussen ‘de soep en de patatten’ te doen. Wie weet later een keertje. Ik ben mijn externe schijven aan het opschonen en aan het reorganiseren. Zo kwam ik de foto van Isabel tegen die ik hierboven heb gepubliceerd. Een streepjesjurk (horizontaal) vormt een mooi toevallig contrast met het ijzeren hek (verticaal) van onze voordeur. Het is een extra beveiliging, onze voordeur is een houten deur. Ik schreef al eens eerder over de tralies voor ramen en deuren. Zo … ‘gestreept’ kan ik afstrepen. Volgende opdracht:

Huisdier / Knuffelbeest

Wij hebben dieren maar ze vallen niet echt onder het kopje: ‘huisdier’. Kippen, een haan, snel groeiende kuikens, schildpadden, veel vogeltjes en een aanloop-kat. Dan maar een foto van een ‘knuffelbeest’ publiceren. Hebben we die? Nee. Niet in de zin van knuffelen. Ik heb wel een ‘pop’. Hij heet ‘Zilver’, het is een das.

Koen met Zilver

Wie is Zilver? Zilver is een pop die gemaakt is voor de jeugdtheatervoorstelling ‘Dassenburcht’ (1991 – 1992). Ik schreef er vorig jaar een logje over. Klik HIER. Het gezelschap: ‘Het Hondje van de Ruyter’. Othilia Verdurmen maakte de pop. Na de succesvolle (scholen) tournee kreeg ik (de schrijver-regisseur) de pop van Lex cadeau. Ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik gebruik ‘Zilver’ soms op school of in filmpjes voor mijn kleinkinderen. Mijn linkerhand (arm) beweegt de mond van deze das en mijn rechterhand (arm) zit in de poot van dit dier. Onmiddellijk is er magie. De magie van het poppenspel.

In de serie: DERTIG DAGEN FOTO SCHRIJVEN