Tags

, , , , ,

Een korte maandagochtendoverpeinzing. Ja, dat moet officieel allemaal aan elkaar geschreven worden. Dat is de regel. Ik gebruik in mijn stukjes vaak een foutief koppelteken. Bijvoorbeeld: maandagochtend-overpeinzing. Ik vind dat leesbaarder. Goed, dit wordt geen stukje over spelling.

Je kunt geen krant of site openen of je wordt geconfronteerd met Max Verstappen. Hij is de nieuwe wereldkampioen Formule 1 en de beslissing viel pas in de allerlaatste ronde van de laatste wedstrijd van dit jaar (seizoen). Dat is een knappe prestatie van de coureur en zijn mecaniciens.

Foto door Markus Spiske op Pexels.com

Op Twitter lees ik dan: “Ongelofelijk hoeveel kennis wij als virologen ook van Formule 1 blijken te hebben.” (Mark Thiessen). Een leuke knipoog-tweet (met koppelteken). Of: “Net in de supermarkt: “Nee mam, mag ik nu Pepsi Max”. Hoe leuk.” (Frits Wester) Grappig maar ik neem deze quote ook met een korreltje zout. “Opeens is iedereen fan van Formule1. Heb ik een e-mail gemist?”(…) Fijn relativerend. “Een in België geboren Monegask wordt als echte Hollander door ons omarmd, maar Sylvana Simons moet oprotten naar haar eigen land. Kan iemand mij de regels nog eens uitleggen?” (Jan ten Cate) Hoe sport en politiek (niet)samenkomen. “Na voetbal en nog eens voetbal vannacht een woord SAFETY -CAR” (Aad de Mos) Dat begrijpen alleen insiders of mensen die weten hoe de overwinning tot stand kwam. “Nederland kan en moet trots zijn op Max.” (een voetballer bij de NOS) Die begrijp ik niet. Hoezo?

Naschrift: Vind je Formule 1 interessant. Lees dan ook het artikel “Wat is in de Formule 1 de sleutel tot succes: de coureur of de auto?” bij De Correspondent.

Advertentie