Tags

, , , , , , , , , ,

Een dag om van alles op een rijtje te zetten. Isabel heeft een personeels-uitje dus ik heb het koninkrijk voor mezelf. Er zijn heel wat denkbeeldige hoofdstukjes die mijn aandacht vragen. Ik noem er een paar. Het mapje met foto’s van Zaza is min of meer volledig. Ik maak er een fotoboek(je) van. Ik ruim flink wat foto’s op. Lees: ik gooi flink wat (WhatsApp) foto’s weg. Opgeruimd staat netjes. Ik probeer via via wat foto’s van onze bruiloft te recupereren. Dat wordt een dun fotoboekje. Beter iets dan niets (na bijna 9 jaar).

De komende weken nemen Marcel, Jimmy en Maryse mijn regie-honneurs in Goes waar. Dank jullie wel. Daar hebben we vanochtend goede afspraken over gemaakt via Zoom. In het spoor van de stier. Voorstellingen eind augustus, begin september in Goes in het kader van GOES EUROPA.

Mijn schoonouders kwamen vanmiddag langs met heel veel vlees. Zij gebruiken onze extra diepvries als tijdelijke opslag. Zij hebben een dertigtal koeien in Goba, zo’n zestig kilometer hier vandaan. Regelmatig wordt er eentje geslacht en dan zijn wij de ‘gelukkigen’ om ook onze gewone diepvries te vullen met heel veel … beef. Nu nog een goed en scherp mes kopen om die grote lappen wat te verdelen in bruikbare porties.

Het lijstje van zaken die gekocht moeten worden, groeit schrikbarend hard. Sinds donderdagavond is onze televisie zo dood als een pier. Reparatie of vervanging? Ik vrees het laatste. Het internet is weer eens veel te traag. Ben ik misschien verwend met de goede internetverbindingen in Nederland of is er iets anders aan de hand? Ik weet het niet. Ook mijn laptop is over enige tijd aan vervanging toe, vrees ik. De keukenboiler heeft het begeven. Dus ook die wordt vervangen. Nog meer? Ik hoop het niet. Oo ja, alle airco’s zijn toe aan een jaarlijkse service en het aggregaat heeft nog steeds kuren.

Alle kippen en onze haan zijn vorige week geslacht. Op mijn aanraden. Er zaten veel te veel vlooien (of iets dergelijks) in het hok en de buitenren. Het jonge grut overleeft dat niet en de hennen raken van de leg. Oplossing: de beesten worden geslacht en worden de komende tijd opgegeten. Het te kleine en onhandige hok breken we af. We bouwen een handzamer hok en ontsmetten de hele boel. Binnen een paar weken beginnen we aan de tweede ronde (wat kippen betreft).

De zomervakantie komt eraan. Nou ja … eind juli en begin augustus. De plannen zijn er, nu nog de praktische zaken regelen. Vliegtickets boeken is gemakkelijk. Een visum voor Isabel aanvragen is meestal dom papierwerk regelen. Data afstemmen met familie in Nederland, Ierland en Portugal. Ik kom er nog op terug als het zover is. De voorpret is al wel begonnen.

Vanaf morgen duik ik weer in De Walvishaai. Niet letterlijk natuurlijk want zo’n beest eet geen vlees. Nee, het is de naam van de Nederlandse school in Maputo. We hebben Vlaamse en Nederlandse leerlingen en meester Koen is blij om ze vanaf maandag weer te zien.

Had ik al verteld dat het avocado-seizoen nog niet voorbij is? Mmmm. Wat een genot, wat een lekkernij!

In mijn map ‘concepten’ staan veertien stukjes die ik nog niet heb gedeeld. Ze zijn nog niet rijp voor publicatie. Ga ik die dan ook maar weggooien (niet mijn sterkste eigenschap) of ga ik er wat aan sleutelen en schaven? Je begrijpt het … een dag vol met overpeinzingen.