Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Ik ben benieuwd hoe jullie een logje met muziek lezen, bekijken en beluisteren. Ik verklaar me nader onder (na) deze video.

Ik denk dat maar weinigen deze YouTube-video nu al hebben bekeken. Zo gaat dat ook bij mij. Ik lees via mijn WordPress-reader gemiddeld een tiental logjes per dag. Nee, het zullen er eerder zes of zeven zijn. Als ik een paar dagen niet heb bijgelezen, zijn het er wel (ruim) tien. Met grote regelmaat is het een logje met een filmpje. Meestal via YouTube (zoals hierboven), soms via Vimeo. Ik lees in 95% van de gevallen eerst de hele tekst. Als ik haast heb dan kijk en luister ik niet onmiddellijk naar zo’n filmpje. Ja, ik neem het me voor om het later alsnog te doen. Niet dus. Want ook hier geldt vaak: van uitstel komt afstel. Herkennen jullie dat? Ook de pps-slideshows die Karel plaatst, sla ik meestal over. Sorry Karel. Ik weet dat het mooie foto’s zijn maar dan moet je eerst zo’n bestand downloaden en daar heb ik zelden zin in.

Toch nog even iets over deze video. ‘Jenny Arean zingt ‘Het is over’ en Yentl en de Boer zingen het vervolg hierop: ’t Is begonnen’. Ik vind het super amusement. ‘Het is over’ is een liedtekst van Annie M.G. Schmidt die ze schreef voor haar musical ‘Heerlijk duurt het langst’. Een klassieker die al door heel veel artiesten is gecoverd – om het in slecht Nederlands te verwoorden. Het duo Yentl en de Boer hebben een vervolg geschreven op die tekst. Geweldig! Zie bovenstaande video.

Ik gebruik beide liedjes en teksten met een van mijn leerlingen in de Nederlandse les. Ze vond het eerste liedje afgelopen week erg leuk, vanmiddag zetten we onze tanden in ’t Is begonnen’.

ps. Trees / Papillon plaatst(e) elke zaterdag een liedje op haar blog. Zwijmelen op zaterdag. Op zaterdag heb ik wat meer tijd (en geduld) en bekeek ik dus wat vaker haar liedjes …

Advertentie