Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Een maandagochtend begint bijna altijd met ‘Studio Voetbal’ gevolgd door ‘Lijstjesmaandag’ van Liesbeth Apenstaartje. Zij heeft – in tegenstelling met mijn persoontje – een ijzeren blog-discipline wat het beantwoorden van vragen betreft. Ik keek daarnet even snel naar de vragen die nog op me liggen te wachten in mijn reeks: 1000 vragen aan mezelf. Ik ben aanbeland bij vraag 800.

Tja. Zucht. Laat ik gewoon ter plekke – hier en nu – 10 vragen bedenken over het afgelopen weekend. En die nummer ik dan vanaf nr 1026. Wil je weten waarom? Klik dan HIER.

1026. Wat was het hoogtepunt van het afgelopen weekend?

Een etentje met Isabel op zondagmiddag bij ‘Food Lovers’ in Matola Cidade. Lekker eten, een flesje witte wijn en live muziek van een Mozambikaanse band die we niet kenden. Heel goed.

1027. En wat was het dieptepunt van het afgelopen weekend?

Zaterdagochtend kregen we Whatsappjes dat onze vriend en bijna-buurman O een ernstig auto-ongeluk heeft gehad in de vroege morgen. Ik ga er niet te veel over uitweiden. Huurauto total loss, korte opname in het ziekenhuis met verwondingen aan zijn linkeroor en een aangereden voetganger (v) die nog in het ziekenhuis ligt. Isabel is al tweemaal langs geweest. Dit krijgt vast nog een staartje. (Sorry Liesbeth, dat bedoel ik niet als grapje)

1028. Hoeveel stappen maakte je dit weekend?

Te weinig. Vrijdag 3.455 – Zaterdag 5.070 – Zondag 4.260 Nu het iets minder warm is kan ik het argument ‘te warm’ niet meer gebruiken. Dus …

1029. Wat lees je?

Dat kun je altijd zien in de rechterkolom van mijn blog. Waarschijnlijk zie je dat niet als je dit stukje op een telefoon leest. Ik lees: ‘Winter in Madrid’ van C. J. Sansom. Officieel is het een thriller, ik vind het eerder een historische roman met wat spannende elementen.

1030. Wat kijk je?

Ook hier verwijs ik graag naar de rechterkolom. We eindigden zaterdagavond een Mexicaanse serie ‘Tríada’ en we begonnen gisteravond aan ‘The Night Agent’. We zagen twee afleveringen, tot nu toe zeg ik dat het een soort ’24’ is.

1031. Weekend betekent ook vaak ‘sport’. Ook dit weekend?

Ik zag niets live. Wel was ik blij met de 0 – 3 overwinning van de Rode Duivels. Ik kan niet hetzelfde zeggen over Oranje, 4 – 0 verlies. En dat Wout van Aert het alweer goed doet is een understatement. Aftellen naar de Ronde van Vlaanderen.

1032. Heb je tijdens het weekend contact gehad met de familie in het buitenland?

Ja, op zaterdagochtend gingen we naar het kerkhof in Maputo. Een traditionele ceremonie, één jaar geleden overleed Tia Catarina. Met een paar foto’s hield ik de (schoon)familie in Belfast, Johannesburg en Lissabon op de hoogte. Zaterdagmiddag hadden Catelijne en ik eindelijk tijd gevonden om wat langer bij te kletsen. En kleinzoon Ender werkt hard aan zijn spreekbeurt over Mozambique. Bompa heeft hem een beetje op weg geholpen.

1033. En nog nieuws uit de keuken?

Een lekkere pudim van passievrucht. Mmm, met grote dank aan Isabel. Verder moeten we heel dringend de diepvries in de buitenkeuken ontdooien want een onverlaat heeft de deur open laten staan. Gelukkig zat er niet heel veel in. Ja, veel ijs. Zucht.

1034. Van de keuken naar de tuin. Is er iets te zeggen over het weelderige groen in de tuin?

Dat alles heel hard groeit. Warm en heel regelmatig een bui … kortom: groeizaam weer. Het gras groeit (te) hard. Ook de bougainville groeit als kool. Net zoals de Partij voor de Dieren. (Grapje) Isabel knipte een mooi boeket witte, wilde rozen. Ze staan nu te schitteren in een vaas op de veranda. Onder de grote avocadoboom liggen er elke dag minstens tien joekels. Er valt niet tegen op te eten. Dat is een mededeling die ik elk jaar met mijn lezers deel. Hahaha. We moeten nadenken over de steeds groter wordende bomen aan de rand van het zwembad. We zien bijna door de bomen … de tuin niet meer.

1035. Is er dierennieuws?

De plannen om een nieuw kippenhok te bouwen zijn er. Maar nieuwe kippen kunnen niet gehuisvest worden in plannen. Dus tijd voor actie. De schildpadden hebben drie baby’s. Een jong poesje dat we drie weken geleden ophaalde, ontsnapte vrijwel onmiddellijk en hebben we nooit meer gezien. Dat moeten we bij een nieuwe poging toch wat beter aanpakken.

In de serie: 1000 vragen aan mezelf

Advertentie