Botswana

Met een mokora (kano) door de Okavango delta

Met een mokora (kano) door de Okavango delta

Botswana. Als je weet dat het grootste deel van Botswana bestaat uit een dorre hoogvlakte en de Kalahari-woestijn dan zal de bovenstaande foto mogelijk tot enige verbazing leiden.

Ik maakte deze foto in 2006 tijdens een gecombineerde rondreis Botswana – Namibië. Catelijne kwam me opzoeken in Maputo. Daarna zijn we samen naar Zuid Afrika gevlogen en begon onze rondreis met een busje en een tentje. Twee onvergetelijke weken.

We kwamen uit Windhoek en sliepen de eerste nacht in de buurt van Ghanzi. De dagen met een mokoro door de Okavango-delta varen, behoren tot het allermooiste wat ik ooit heb gedaan en heb gezien. Een absolute aanrader. Peddelen tussen het papyrus. ’s Middags een eilandje opzoeken. Eerst verkennen of er onlangs nog nijlpaarden zijn langs gewenst (verse poep) en daarna pas de tent opzetten, hout sprokkelen en een potje koken. Vogels kijken, luisteren in de nacht naar al het wild in de nabije omgeving.

Ook de ontmoeting met de Khoisan (bosjesmannen) was bijzonder. Via Maun reden we naar het noorden, richting Angola – naar de Caprivi-strip – terug naar Namibië. Botswana is misschien wat minder bekend maar als je van lezen houdt, lees dan eens een boek uit de serie ‘Het beste dames detectivebureau’ van Alexander McCall Smith dan kom veel te weten over Botswana en zijn traditionele gebruiken.

Botswana

Botswana

=========================================

ALGEMENE GEGEVENS

Staatsvorm: Republiek

Valuta: Pula (1€ = 11,44 BWP)

Tijdszone: UTC + 2 (Tijdens de Europese zomertijd is er geen tijdsverschil. Gedurende de Europese wintertijd is het in Botswana 1 uur later.)

Taal: De belangrijkste talen zijn Engels en Tswana

Hoofdstad: Gaborone

Buurlanden: Zambia, Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika

Inwoners: ongeveer 2,1 miljoen

Oppervlakte: ongeveer 10 x Nederland

Lees meer over Botswana op mijn weblog – Klik

Botswana op Wikipedia – Klik HIER

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s