Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Sinds enkele weken werk ik met de nieuwe editor van WordPress. Niet dat ik zat te wachten op deze zogenaamde upgrade, het werd me min of meer digitaal door de strot geduwd. Werken met ‘blokken’. Ik ga me er niet in verdiepen maar me er ook niet tegen verzetten. Ik zie wel wat ik ervan oppik. Een eerste ontdekking is het toevoegen van een diashow. Een verouderd fenomeen in een digitaal jasje. Volgers van mijn leeftijd hebben waarschijnlijk ook heel wat middagen en/of avonden hun broek versleten tijdens de diashows van hun ouders. De buren werden uitgenodigd. De collega’s. Nonkels en tantes. Ze zouden en moesten allemaal de 999 dia’s zien van onze vakantiereis naar Torrox (1964) en wij moesten elke keer meekijken. Na een paar keer waren we het beu en gingen we een beetje ‘zieken’. Tijdens het klaarzetten van het diascherm, de projectietafel en de diaprojector (bovenop het telefoonboek) draaiden we vliegensvlug – in enkele dialaders – een aantal dia’s ondersteboven. Mijn vader raakte dan van zijn apropos, snapte er niets van en raakte de draad van zijn verhaal kwijt. “Papa, je vergat te vertellen dat wij de eerste bezoekers ooit waren op die camping en dat we gratis paella mochten eten.” O ja … nog 731 dia’s te gaan.

Goed, terug naar het heden. Ik heb in mijn logjes over Amor en Psyche een paar keer de optie ‘diashow’ gebruikt. De lezer moet dan zelf op de pijlen links of rechts drukken voor de volgende foto. Of op de smartphone met de vinger links of rechts (boven naar beneden) vegen. Scrollen dus. Ben je nog mee?

Ik ga hieronder – bij wijze van oefening – een diashow toevoegen van mijn Top 25 boeken zoals ik die heb vermeld op Hebban. Van 25 naar 1. Veel kijkplezier. Veel leesplezier.

Bij deze heb ik de optie ‘diashow’ voldoende uitgeprobeerd. Misschien wel een beetje teveel van het goede. Het is niet anders. Hebben jullie alle vijfentwintig de voorkantjes bekeken? Knap !!! Toch nog een laatste opmerking – niet over de nieuwe editor maar over mijn lijstje van 25 mooiste (beste) boeken. Deze lijst is doordrenkt van nostalgie. Heel wat van deze boeken heb ik lang geleden gelezen. Als ik ze NU zou herlezen weet ik niet welke boeken de tand des tijds hebben doorstaan. Ik heb er een paar klaar staan op mijn e-reader. Ik durf er nog niet aan beginnen. Maar wie weet binnenkort wel …

In de serie: BOEKEN