Nu

NU … ik schrijf … 21 augustus 2018

Ik heb geen betaald werk op dit ogenblik. Hoe dat zo komt?

Dat heeft alles te maken met mijn leven als semigrant. Ik leg het uit. Ik leef in twee werelden. In twee continenten.

Ik woon in Nederland maar sinds 2003 ben ik heel vaak (aan het werk) in Afrika. En in mijn vrije tijd ben ik het liefst in mijn Mozambikaanse thuis. Bij Isabel.

Het UMOJA Cultural Flying Carpet programma – waarvan ik artistiek leider was – eindigde in  december 2014.  Twaalf jaren kregen we subsidie van de Noorse overheid. Eerst van Norad en later van het ministerie van buitenlandse zaken in Oslo. Of er ooit nog een vervolg komt is onbekend en zeer onwaarschijnlijk. Jammer genoeg.

Dat betekent dus dat ik op zoek ga naar ander (betaald) werk. In Nederland of Vlaanderen. Of in Afrika. Tips zijn altijd welkom.

De gemeente Goes organiseert elke vier jaar een thema-jaar. Ik was er telkens bij betrokken in 2005 – 2009 – 2013 – 2017. En als alles goed gaat – in de politiek weet je dat maar nooit – komt er een nieuw thema-jaar aan in 2021. Ik hoop daar opnieuw een steentje aan bij te dragen.

poster Afrikajaar

Ubuntu (2009)

En of ik ooit weer wordt uitgenodigd voor een regie bij een (amateur)theater-vereniging in Nederland weet ik niet. Want door mijn veelvuldige ‘afwezigheid’ in Nederland is het toch een beetje ‘Uit het oog, uit het hart’. Maar zeg nooit nooit.

En ik denk na om iets zelfstandigs op te zetten in Mozambique. Een Bed & Breakfast met extra’s. Maaltijden volgens het principe: ‘Wat de pot schaft’ en dagtrips – kan ook meerdaagse trips zijn – organiseren in Mozambique of het naburige Swaziland en/of Zuid Afrika. Het Krügerpark is maar anderhalf uur bij ons vandaan. En de Indische Oceaan en stranden zijn nog dichterbij …

Kortom … werk aan de winkel.

 

 

 

2 gedachten over “Nu”

 1. Mirella gezegd:

  lieve Koen…
  zonder facebook…twitter e.d. ‘like’ ik je toch….
  begrijp dat je in Ned bent nu.
  mocht je zin hebben in glas wijn; wees welkom!

  liefs,
  Mirella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s