Tags

, , , ,

We zijn weer thuis (in Maputo). Het is zondag, de laatste dag van november 2014. Het zal de vaste lezers van mijn weblog wel duidelijk zijn dat we erg hebben genoten van onze reis (vakantie) in Indonesië. Ik kreeg een paar vragen of ik iets gedetailleerder wilde opschrijven waar we allemaal geweest zijn. Dat vertel ik graag. Nog een laatste keer terugkijken.

Kaart van Bali

Kaart van Bali

De vliegreis was een kwestie van ‘gaan zitten en je eraan overgeven’. Maputo – Johannesburg – Doha – Denpassar. De terugreis volgde dezelfde route maar dan in omgekeerde volgorde natuurlijk.

Deel 1 beleefden we op Bali. Eerst in Sanur (strandhotel), daarna naar Ubud. Vervolgens naar het noord-westen, Permutaran oa via Tanah Lot.

Bij Tanah Lot

Bij Tanah Lot

Snorkelen bij het eiland Menjangan. Java is dan heel dichtbij maar dat is voor een mogelijk volgende reis.

Snorkelen

Snorkelen

Terug naar het Balinese binnenland (lees: de bergen). Naar Munduk. Van daaruit is het weer een flinke rit naar Oost Bali. Padangbai. Van hieruit staken we over naar Lombok.

Deel 2 op Lombok begon ook aan het strand (en zwembad) van Senggigi. Via de noordkust reden we naar de flanken van de Rinjani vulkaan. We verbleven in Senaru. En later ook in Tetebatu.

Een korte stop om vis-saté te eten

Een korte stop om vis-saté te eten

Als eerste afsluiter kozen we voor twee dagen op Gili Meno.

En om er zeker van te zijn dat we genoeg tijd hadden om een paar cadeautjes te kopen, eindigden we onze trip opnieuw in Sanur. Opnieuw aan het strand, dit keer in het meest luxueuze hotel van deze reis. We vertrokken in Maputo met twee koffers. Op de terugweg waren deze koffers opmerkelijk zwaarder. En wat denk je van een extra rugzak – met aankopen – die bijna tien kilo weegt?

ps. We maakten gebruik van drie reisorganisaties: Travel Marker, Tari Travel en Khiri Travel.