Tags

, , , , , , , , ,

In een korte periode heb ik drie thrillers van Arne Dahl gelezen. Met plezier. Deze Zweedse schrijver is bezig aan zijn derde serie. Achtereenvolgens schreef hij tussen 1998 en 2007 tien boeken in de A-Team serie. Ik las het eerste en tweede deel onlangs. Eerder las ik alle vier delen van de Opcop serie. En vorige maand ‘Grensgevallen’, het eerste boek van zijn nieuwe serie: Berger & Blom.

Ik weet dat er ook een televisieserie bestaat – met Arne Dahl verhalen – maar daar heb ik nog nooit iets van gezien. Jullie wel?

Ik heb de boeken van deze schrijver dus een beetje in de omgekeerde volgorde ontdekt. De Opcop-serie heb ik graag gelezen. Een soort Europol-team dat internationale moorden oplost.

Het A-team is een kleine speciale recherche-eenheid van de rijkspolitie – in het leven geroepen nadat het lijkt dat er in Zweden een seriemoordenaar rondloopt.

Grensgebieden krijgt op heel veel plekken een hoge waardering. Ja, het boek zit goed in elkaar maar het wordt mij allemaal wat te gruwelijk. En té specialistisch en te technisch. Dat laatste kan ik niet goed uitleggen want dan verraad ik zaken uit het verhaal. Op de kaft staat een citaat: ‘De beste Zweedse misdaadroman ooit’. Nonsens. Ik kan zo vijftien Zweedse thrillers bedenken die echt beter zijn dan dit boek.

Ik heb nog drie boeken – uit de eerste serie – op mijn e-reader staan die ik nog niet heb gelezen. Dat gaat vast nog een keer gebeuren. Maar nu even niet. Later een keer – als tussendoortje.

In de serie BOEKEN en #16/40

 

Advertentie